Jalebi (Джалебі) - індійські солодощі
- 1. Борошно — 360 г.
- 2. Йогурт — 10 г.
- 3. Крупа манна — 8 г.
- 4. Сода — 3 г.
- 5. Цукор — 720 г.
- 6. Сік лимонний — 15 г.
- 7. Олія — 200 г.
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Спочатку потрібно змішати борошно, манку, соду, йогурт, склянку теплої води. Добре розмішати вінчиком всі інгредієнти. Тісто повинне вийти рідке, як на млинці або трохи густіше. Накрити тісто кришкою або рушником та поставити в тепле місце на кілька годин для бродіння.
Приготувати цукровий сироп. Для цього потрібно змішати цукор зі 2,5 склянками води та 1 столовою ложкою лимонного соку. Прокип'ятити сироп на середньому вогні хвилин п'ять та відставити в сторону.
Джалебі випікаються у вигляді спіральки, а для цього необхідно чимось вичавлювати тісто тонкою цівкою. В Індії для цього використовують поліетиленовий пакет з невеликим отвором у кутку. Також можна використовувати кондитерський шприц. Розігріти сковородку з олією та почати вичавлювати спіральки з тіста. Олії повинно бути достатньо, щоб спіральки плавали на поверхні не торкаючись дна. Тісто потрібно намагатися вичавлювати швидко. Воно спочатку тоне, а через кілька секунд вспливає на поверхню.
Обсмажувати джалебі спочатку з однієї сторони, а потім з іншої до золотисто-коричневого кольору, приблизно 30 секунд з кожної сторони. Потім витягнути їх з олії шумівкою та дати олії стекти. Занурити джалебі в цукровий сироп, але не більше ніж на 15 секунд. Джалебі не повинні ставати мокрими від сиропу. Потім викласти їх на тацю, щоб ті охололи.