Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти обід середній весна › Чихиртма з баранини
Чихиртма з баранини

Чихиртма з баранини

Ця грузинська перша страва відрізняється незвичайною технологією приготування. Бульйон найчастіше готують з курки або іншої домашньої птиці, рідше з баранини. Концентрований м'ясний бульйон ділять на дві частини: одну загущають борошном, в іншу вводять збиті яйця. Причому правильно ввести яйця – ціла наука. Легку кислоту супу додає додавання лимонного, гранатового соку або оцту. Кислинка насичує страву особливим пікантним смаком і сприяє тому, щоб яєчний білок створив однорідну масу з бульйоном, при цьому не згорнувшись у некрасиві пластівці. Однак в Грузії чихиртму варять тільки з яєчного жовтка. Не дивлячись на те, що суп виходить досить густим, він зовсім не містить овочевої гущі.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Оцет винний — 1,5 ст. л.
  2. 2. Цибуля ріпчаста — 1,5 шт.
  3. 3. Баранина — 350 г.
  4. 4. Борошно пшеничне — 1,5 ч. л.
  5. 5. Яйце куряче — 1,5 шт.
  6. 6. Шафран — за смаком
  7. 7. Олія рослинна — 1,5 ч. л.
  8. 8. Коріандр — за смаком
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Перець чорний горошком — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Баранину промити під холодною водою, нарізати шматками, покласти в каструлю з водою, поставити на вогонь, періодично знімати пінку.

  2. Витягнути з каструлі зварену баранину, бульйон процідити через сито.

  3. Обсмажити в розігрітій сковороді на олії подрібнену цибулю, всипати до цибулі борошно, перемішати. У бульйон, який проціджений, покласти баранину, додати цибулю з борошном зі сковороди, поставити на вогонь, додати шафран, посолити і поперчити.

  4. Окремо в іншій каструлі довести до кипіння оцет, після чого влити в суп. Довести до кипіння, прибрати з вогню.

  5. Збити жовтки, влити трохи бульйону, додати суміш у суп, перемішати, підігріти, при цьому не доводити до кипіння. Прикрасити кінзою.