Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти вечеря вечірка вечеря › Суші футомакі з омлетом і грибами шиітаке
Суші футомакі з омлетом і грибами шиітаке

Суші футомакі з омлетом і грибами шиітаке

Якщо ви сьогодні захотіли суші, але суші не зовсім класичні, а вегетаріанські, де немає риби, то можете приготувати суші футомакі з омлетом і грибами шиітаке. Вони відмінно впишуться на ваш сьогоднішній вечірній стіл. Отже, вам не буде потрібна в цій страві риба, але незважаючи на її відсутність суші стануть для вас повноцінною вечерею. Вони наситять ваш організм необхідними корисними речовинами і стануть справжнім сюрпризом для ваших близьких. Незвичайне поєднання грибів шиітаке, омлету, огірків і водоростей створить неперевершену симфонію смакових ноток. Це поєднання продуктів не залишить байдужим жодного любителя суші. Тому приготуйте сьогодні на вечерю саме суші футомакі з омлетом і грибами шиітаке.

Кількість порцій 4
Час приготування 35 хв

  1. 1. Рис для суші готовий — 300 г
  2. 2. Гриби шиітаке сушені — 20 г
  3. 3. Яйце куряче — 3 шт.
  4. 4. Огірки — 150 г
  5. 5. Тофу — 50 г
  6. 6. Рослинна олія — 10 мл
  7. 7. Соєвий соус — 30 мл
  8. 8. Водорості норі (листи) — 6 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для початку приготуйте рис для суші. Зробити це можна, скориставшись цим рецептом http://novus.zakaz.ua/uk/recipes/cuisine/japanese/rice-sushi/

  2. Попередньо замочені на 2 години в холодній воді гриби шиітаке наріжте тонкою соломкою, жорсткі ніжки видаліть. Тепер обсмажте шиітаке на сковороді.

  3. Для приготування омлету збийте яйця з соєвим соусом до однорідності. Половину суміші вилийте на сковорідку і обсмажте, як млинець. Коли він буде готовий, трохи відсуньте його на край сковороди, щоб на звільнене місце вилити другу половину яєчної суміші. Обсмажте до готовності і заверніть один млинчик в іншій – омлет готовий.

  4. Очистіть огірки від шкірки і наріжте тонкою соломкою.

  5. Тепер можна викладати рис на лист норі. Залиште недоторканим близько 2 см в кінці листа і розрівняйте рис.

  6. На рис покладіть половинку листа норі, а зверху - трохи начинки. Обережно згорніть рол, що вийшов.

  7. Розріжте кожну "ковбаску" на 6 або 8 ролів за допомогою гострого ножа, трохи змоченого холодною водою.