Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти фрукти духовка обід зима › Соковитий апельсиновий пиріг
Соковитий апельсиновий пиріг

Соковитий апельсиновий пиріг

У цьому пирозі приємно поєднуються смачна випічка і соковитий смак апельсина. Крім своїх корисних властивостей, апельсин надає пирогу смак свіжості і робить його не дуже солодким. Що ж стосується, користі апельсина, то тут можна говорити дуже довго. По-перше, апельсин - чудовий цитрусовий фрукт. У ньому стільки вітаміну С, що він захистить вас і ваших рідних в будь-яку негоду. А що може бути краще, ніж поєднувати корисні властивості цього фрукта з приємним смаком пирога?! По-друге, в цій випічці багато мікроелементів: кальцію, натрію, заліза. Стільки корисних речовин в одному пирозі! Це чудовий варіант, особливо для холодної пори року, коли потрібні вітаміни, але і радувати своїх близьких смакотою теж хочеться.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Апельсиновий сік — 200 мл.
  2. 2. Борошно — 125 г.
  3. 3. Цукор — 200 г.
  4. 4. Вершкове масло — 75 г.
  5. 5. Яйця — 2 шт.
  6. 6. Цедра 1 апельсина — 1 шт.
  7. 7. Сода — 1/4 ч. л.
  8. 8. Цукрова пудра — 100 г.
  9. 9. Апельсиновий лікер — 1 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Теркою зняти цедру з одного апельсина. Вичавити сік з двох апельсинів (має вийти не менше склянки).

  2. Змішати чотири столові ложки цукру з цедрою до помаранчевого кольору і розтерти цю суміш з м'яким маслом.

  3. Додати два яйця і розтерти далі до однорідності. Можна цей етап зробити як в кексовому тісті - збити цукор з маслом і потім збивати з яйцями.

  4. Поступово всипати борошно, змішане з чвертю чайної ложечки соди, чергуючи з соком. Готове рідке тісто вилити у змащену і посипану борошном або застелену пергаментом форму.

  5. Випікати близько 30-35 хвилин при 180°C. Не забувати перевіряти готовність дерев'яною паличкою (зубочисткою) - до неї нічого не повинно прилипнути.

  6. Поки печеться, змішати три столові ложки цукрової пудри (75 грам), столову ложку апельсинового лікеру і дві столові ложки апельсинового соку. Пиріг остудити, а глазур, навпаки, підігріти (у СВЧ або на водяній бані), полити пиріг.