Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти риба другі страви вечеря › Тріска в томатному соусі з чорносливом і розмарином
Тріска в томатному соусі з чорносливом і розмарином

Тріска в томатному соусі з чорносливом і розмарином

Незважаючи на те, що атлантична тріска – дієтична і низькокалорійна рибка, пропонована страва виходить досить-таки ситною і поживною. Корисність тріски не викликає сумнівів. Вона як основний інгредієнт страви практично не поступається м'ясу за вмістом білка. До того ж, філе цієї риби благотворно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту і допомагає здоров'ю серця. Тушкування тріски в томатному соусі надає ніжний, делікатний смак і робить її соковитою. А в поєднанні з чорносливом і ароматною пряністю розмарином страва набуває вишуканість і неповторність. Не страва, а суцільне гастрономічне задоволення для Ваших смакових рецепторів. Спробуйте цю смакоту і переконайтеся в цьому самі.

Кількість порцій 4
Час приготування 25 хв

  1. 1. Олія оливкова — 20 мл
  2. 2. Цибуля ріпчаста — 80 г
  3. 3. Оцет — 20 мл
  4. 4. Помідори консервовані — 1,5 кг
  5. 5. Вода — 200 мл
  6. 6. Тріска — 2,3 кг
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Перець чорний — за смаком
  9. 9. Чорнослив — 350 г
  10. 10. Розмарин — 20 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Цибулю очистити від лушпиння і нарізати кільцями або півкільцями. У блендері подрібнити консервовані помідори до консистенції пюре. Рибу нарізати не надто великими шматочками.

  2. Чорнослив розрізати на 3 частини кожен. Розігріти в сковороді оливкову олію. Обсмажити в сковороді цибулю до золотисто-прозорого стану (близько 6-7 хвилин). Додати оцет і готувати близько 30 секунд. Рибу помити, відділити м'якоть від кісток.

  3. Додати до цибулі томатне пюре і воду. Довести суміш до кипіння і додати рибу. Тушкувати близько 15 хвилин до готовності.