Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти риба прибалтійська вечеря осінь › Балтійський салат зі шпротами
Балтійський салат зі шпротами

Балтійський салат зі шпротами

У радянські часи балтійські шпроти вважалися справжнім делікатесом, а в наш час шпроти вже не є дефіцитом, їх можна придбати в будь-якому магазині за прийнятною ціною. Виявляється, зі шпротами виходять не тільки смачні грінки і бутерброди, але і приголомшливі салати. Готуються вони дуже легко і швидко, а виходять шалено смачними і красивими. Шпроти, як і будь-які інші рибні продукти корисні для людського мозку, вони необхідні для того, щоб він працював максимально активно. Шпроти прекрасно поєднуються з будь-якими овочами і зеленню, що робить салат ще більш корисним. Салат зі шпротами - це не тільки смачне і оригінальне, але і дуже ситне блюдо.

Кількість порцій 1
Час приготування 20 хв

  1. 1. Картопля — 2 шт.
  2. 2. Огірки — 2 шт.
  3. 3. Помідори черрі — 6 шт.
  4. 4. Оливки — за смаком
  5. 5. Салат зелений — 2 пучка
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Перець чорний мелений — за смаком
  8. 8. Олія оливкова — 100 мл.
  9. 9. Оцет винний — 1 ст. л.
  10. 10. Шпроти — 160 г.
  11. 11. Яйце перепелине — 5 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Відварити окремо картоплю і яйця. Остудити, очистити від шкірки.

  2. Картоплю разом із огірками нарізати кубиками, яйця із помідорами нарізати навпіл. Злити масло зі шпрот.

  3. Змішати в салатниці листя салату, оливки, яйця, картоплю і огірки, помідори, шпроти. Додати сіль і перець за смаком, заправити оливково-оцтовою заправкою.