Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти вершки новий рік вершки весна › Шматочки язика під соусом
Шматочки язика під соусом

Шматочки язика під соусом

Яловичий язик - продукт делікатесний. З такого продукту можна приготувати масу самих різних страв. Це найрізноманітніші закуски, салати, гаряче. Такий відварний язик можна їсти замість ковбаси з бутербродами. Але сьогодні ми хочемо вам запропонувати не це. Сьогодні ми хочемо порекомендувати вам приготувати чудову страву - це скибочки язика під соусом. Така смачна страва з яловичого язику порадує вас і вашу сім'ю. Смачно приготувати такий яловичий язик зможе навіть початківець кулінар, а ми розповімо про те, як це правильно зробити. До речі, така страва подається гарячою. Її можна подавати як самостійну страву, а можна приготувати грибний гарнір за бажанням.

Кількість порцій 2
Час приготування 160 хв

  1. 1. М'ясо (язик яловичий) — 1 шт.
  2. 2. Лавровий лист — 1 шт.
  3. 3. Перець чорний горошок — 5 шт.
  4. 4. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  5. 5. Вершки (20 %) — 200 мл.
  6. 6. Горіх (фундук) — 150 г.
  7. 7. Борошно — 15 г.
  8. 8. Трави італійські (пачка) — 1 шт.
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Кріп — 10 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно добре промити м'ясо (язик), опустити його в кастрюлю з водою та варити. Яловичий язик звичайно варять 2,5 години. В процесі варіння кинути цибулину, лавровий лист, перець-горошок, посолити.

  2. Коли м'ясо звариться, його потрібно облити холодною водою та почистити від шкірки. Незадовго до готовності м'яса, можна починати робити соус. Для цього дрібно (в борошно) змолоти фундук в блендері. Соус готується доволі швидко. Борошно та горіхи обсмажити на сухій сковороді до золотистого кольору. Щоб вони добре підрум'янилися. Влити вершки, посолити, додати води або бульйону, в якому варилося м'ясо.

  3. М'ясо нарізати шматочками, викласти на тарілку та полити соусом. Можна прикрасити гілочкою кропу. Соус та мясо, що залишилися, потрібно зберігати окремо. Та при вживанні просто покласти шматочки мяса на тарілку, зверху ложку соусу та розігріти.