Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти м'ясо європейська осінь › Домашній бульйонний кубик
Домашній бульйонний кубик

Домашній бульйонний кубик

Іноді переглядаючи рецепт якої-небудь страви: соусу, супу, підливи або гарніру, ми бачимо, що один із інгредієнтів - бульйон. Причому часто бульйону потрібно зовсім небагато. А його якраз і немає ... А покупні бульйонні кубики для нас - не варіант. Скориставшись запропонованим рецептом, Ви зможете приготувати домашні бульйонні кубики, які в замороженому вигляді будуть чекати свого часу в контейнері в морозилці. Просто, зручно і практично.

Кількість порцій 8
Час приготування 190 хв

  1. 1. Куряче стегно — 3 шт.
  2. 2. Цибуля — 1 шт.
  3. 3. Селера — 2 стебла
  4. 4. Корінь селери — 1 шт.
  5. 5. Морква — 1 шт.
  6. 6. Лавровий лист — 2 шт.
  7. 7. Чорний перець горошком — 3 гор.
  8. 8. Сіль — 1,5 ст. л.
  9. 9. Вода — 4 л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Курку помити. Викласти в каструлю і залити чистою холодною водою. Поставити на вогонь, накрити кришкою і довести до кипіння.

  2. Підготувати овочі: почистити цибулю, моркву, корінь селери, помити. Покласти у бульйон. Після того, як він знову закипить, посолити, додати лавровий лист і перець. Варити на середньому вогні 2 години.

  3. Вийняти усі овочі, процідити бульйон в іншу каструлю. Поставити знову на вогонь. Уварити 50 хвилин до 400 мл. Готовий бульйон розлити у форми для льоду. Поставити в холодильник.

  4. Замерзлий бульйон дістати з форми і перекласти в контейнер, щільно закрити. Зберігати в морозилці.