Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти м'ясо середній східна осінь › Азу по-татарськи
Азу по-татарськи

Азу по-татарськи

Хоч азу і вважається стравою татарської кухні, в наш час вона поширилася по багатьом різним народам. Таку смачну страву не могли не полюбити люди, тому азу зараз готують у багатьох країнах. А так як кожен намагається внести щось своє, то існує багато змінених рецептів цієї страви. Наш рецепт саме татарського традиційного азу. Яловичину можна спробувати замінити бараниною. При цьому м'ясо потрібно тушкувати з нарізаною кружечками морквою. Особливий смак цій страві надають солоні огірки. Адже в схожі страви на азу огірки не кладуть. Страву таку можна подавати як основну, з грінками, помазаними соусом.

Кількість порцій 6
Час приготування 50 хв

  1. 1. Яловичина — 500 г.
  2. 2. Цибуля — 2 шт.
  3. 3. Огірки солоні — 2 шт.
  4. 4. Картопля — 8 шт.
  5. 5. Часник — 2 часточки
  6. 6. Томатна паста — 2 ст. л.
  7. 7. Лавровий лист — 2 шт.
  8. 8. Петрушка — за смаком
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Перець чорний мелений — за смаком
  11. 11. Соняшникова олія — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. М'ясо промити, нарізати соломкою і обсмажити в олії 10 хвилин.

  2. Додати нарізану тонкими півкільцями цибулю і обсмажувати 5 хвилин.

  3. Дoдати томатну пасту, натерті огірки. Тушкувати під кpишкoю 30 хвилин.

  4. В іншій сковороді смажити нарізану соломкою картоплю. Додати сіль, перець, лавровий лист, часник. Перемішати з м'ясом і тушкувати ще 5 хвилин.

  5. Посипати зверху посіченою петрушкою.