Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти фрукти легкий борошно › Лимонний пудинг
Лимонний пудинг

Лимонний пудинг

Ідея готувати пудинг виникла у кмітливих і економних британських господинь, які намагалися з користю використовувати продукти, що залишилися, і недоїдені страви. Так, скріплюючи крихти і нарізані шматочки збитим яйцем або жиром і випікаючи отриману кашоподібну суміш, з'явився на світ цей ніжний, повітряний десерт. З тих пір пудинг став користуватися популярністю далеко за межами однієї країни. Англійський пудинг за класичною рецептурою готують на водяній бані з борошна, яєць, молока і цукру та подають в охолодженому вигляді до столу на різдвяні свята. Не обходиться і без різноманітних начинок. Сьогодні пропонуємо Вам спекти сонячний лимонний пудинг. Ви ж любите легкий цитрусовий аромат свіжої випічки?

Кількість порцій 4
Час приготування 35 хв

  1. 1. Лимон — 100 г.
  2. 2. Цукор — 100 г.
  3. 3. Яйце куряче — 4 шт.
  4. 4. Молоко — 200 мл.
  5. 5. Борошно пшеничне — 100 г.
  6. 6. Цукор ванільний — 20 г.
  7. 7. Кориця — 5 г.
  8. 8. Горіх мускатний — 5 г.
  9. 9. Масло вершкове — 50 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Лимон помити. Цедру натерти на дрібній тертці. Сік вичавити і процідити. Змішати цедру з частиною цукру і шматочком масла.

  2. Яйця збити в пишну масу і додати просіяне борошно, молоко, сік лимона, ванільний цукор, корицю, мускатний горіх. Довести тісто до однорідної консистенції.

  3. Духовку розігріти до 180°C. Формочки змастити вершковим маслом і вилити в них тісто. Поставити в духовку і випікати пудинг близько 25 хвилин. Подавати, змастивши зверху лимонно-цукровою сумішшю.