Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти борошно осінь › Ватрушки
Ватрушки

Ватрушки

Ватрушки у більшості людей асоціюються з мамою, домашнім теплом і шкільними роками, коли можна було за 50 копійок по дорозі зі школи купити собі цю смакоту. Випічка ця має магічну властивість - легко втамовує голод і в той же час дарує заряд радості або ж серотонін. На приготування ватрушок потрібно витратити час, проте за один захід ви можете приготувати аж 20 порцій. З такою випічкою і дитину до школи можна спокійно відправляти, і на роботу веселіше йти. Ніжний і апетитний аромат подарує вашому дому теплоту, дружбу, добрі слова і комфорт. Насолоджуйтесь самі, а також подаруйте шматочок радості оточуючим!

Кількість порцій 20
Час приготування 80 хв

  1. 1. Молоко — 250 мл.
  2. 2. Сухі дріжджі — 10 г.
  3. 3. Цукор (в тісто) — 100 г.
  4. 4. Вершкове масло — 100 г.
  5. 5. Яйця — 2 шт.
  6. 6. Борошно — 400-450 г.
  7. 7. Сіль — 0,5 ч. л.
  8. 8. Кисломолочний сир — 500 г.
  9. 9. Сметана — 100 г.
  10. 10. Цукор (в начинку) — 70-100 г.
  11. 11. Ванільний цукор — 2 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Дріжджі розвести в теплому молоці, додати 1 ст. л. цукру та 150 г. борошна. Перемішати і поставити в тепле місце на 15 хвилин.

  2. Потім в опару додати яйця, масло, сіль, цукор, що залишився. Ретельно перемішати.

  3. Далі додати борошно, замісити тісто і поставити його в тепле місце на 30 хвилин. Потім тісто потрібно вимісити і знову поставити в тепле місце, дати піднятися.

  4. Для начинки кисломолочний сир змішати з 70-100 г. цукру, додати ванільний цукор і сметану. Можна додати родзинки.

  5. На деко, вистелене пергаментом викласти невеликі клубочки тіста. Змастити збитим яйцем.

  6. У кожному клубочку тіста зробити заглиблення і викласти начинку.

  7. Ватрушки випікати 20-25 хвилин при температурі 180°С.