Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти борошно європейська › Яблучна бабка
Яблучна бабка

Яблучна бабка

За вельми дивною назвою «бабка» ховається традиційна білоруська страва, яку в Литві прийнято називати «кугеліс». Вона являє собою терту картоплю, запечену в горщиках (або в порційних формочках) з м'ясом і цибулею. Білоруські господині традиційно готують цю досить-таки бюджетну запіканку своїм чоловікам, адже ця ситна, поживна і дуже смачна страва – те, що потрібно для голодного чоловіка. Популярність картопляної бабки сприяла появі великої кількості різновидів цієї страви, у тому числі і солодких. Одну з таких десертних запіканок для чаювання хочемо Вам сьогодні запропонувати. Головний компонент нашої бабки – кисло-солодкі яблучка, запечені в яєчно-сметанному тісті.

Кількість порцій 4
Час приготування 45 хв

  1. 1. Яблука — 600 г.
  2. 2. Цукор — 50 г.
  3. 3. Яйце куряче — 4 шт.
  4. 4. Сметана — 100 г.
  5. 5. Кориця — 3 г.
  6. 6. Борошно пшеничне — 30 г.
  7. 7. Масло вершкове — 20 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Яблука помити, очистити, половину яблук нарізати шматочками, половину - натерти на тертці. Жовтки змішати з цукром і сметаною. Додати сметанну масу до яблук, перемішати, додати корицю і просіяне борошно.

  2. Білки збити і додати до яблучної маси. Духовку розігріти до 200°C. Масу викласти у формочки (змащені маслом) і поставити їх у духовку. Випікати яблучні бабки близько 25-35 хвилин.