Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти яйця плита російська весна › Холодний борщ із буряком
Холодний борщ із буряком

Холодний борщ із буряком

Представляємо вашій увазі прекрасну слов'янську страву - холодний борщ з буряком. Страва виникла ще під час Київської Русі. Також можна зустріти іншу його назва - це холодник. Ця страва є національною стравою кухонь декількох східноєвропейських країн. Це страва білоруської, польської, литовської, латиської, української кухні. Холодний борщ відрізняється, в першу чергу, відсутністю м'ясних продуктів в своєму складі. Тому дана страва є частим гостем на пісному столі в період християнського посту. Холодний борщ з буряком порадує вас своїм незвичайним давньоруським смаком. Такий борщ добре їсти влітку в спеку, він відмінно вас наситить і охолодить. Холодник завжди подається охолодженим.

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Кефір — 1 л.
  2. 2. Буряк — 500 г.
  3. 3. Огірки — 300 г.
  4. 4. Яйця — 3 шт.
  5. 5. Кріп — 1 пучок
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Помитий буряк щільно загорнути у фольгу, і запекти в духовці 1-1,5 години. Охолодити. Натерти на крупній тертці.

  2. Яйця відварити. Порізати кубиками. Залишити половинку 1 яйця для прикраси.

  3. Огірки порізати кубиками.

  4. Дрібно посікти зелень.

  5. Змішати буряк, яйця, огірки, зелень.

  6. Посолити, поперчити, залити кефіром і перемішати.

  7. Борщ подавати охолодженим, прикрасивши яйцем.