Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти яйця важкий плита літо › Млинці дріжджові "Мереживні"
Млинці дріжджові "Мереживні"

Млинці дріжджові "Мереживні"

Хто ж не любить цю традиційну і стародавню страву російської кухні?! Напевно, складно знайти таку людину. Млинці - популярна страва до різних свят, та й не тільки. Їх можна смажити навіть просто на сніданок. Тільки більш класичний варіант млинців робиться із звичайного тіста. Ми ж пропонуємо з дріжджового. Тоді млинці виходять пишні і повітряні. Ще теплі млинці подавайте до столу або ж із звичайним маслом, або зі сметаною, або варенням. А можна замотати в них сир і запекти в духовці. У кожному разі страва буде дуже смачною і соковитою завдяки дріжджовому тісту. Вдало для приємного проведення часу за чашкою чаю, какао або молока.

Кількість порцій 8
Час приготування 240 хв

  1. 1. Молоко — 1000 г.
  2. 2. Борошно — 500 г.
  3. 3. Дріжджі сухі — 11 г.
  4. 4. Яйця курячі — 2 шт.
  5. 5. Цукор — 2 ст. л.
  6. 6. Сіль — 1 ч. л.
  7. 7. Рослинна олія — 2 ст. л.
  8. 8. Вершкове масло — 50-70 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Підігріти молоко. У 0,25 склянки теплого молока розвести дріжджі, додати 1 чайну ложку цукру і дрібку солі. Поставити опару в тепле місце, щоб "підійшла".

  2. Яйця збити з цукром. Додати дріжджі. Добре перемішати. Додати тепле молоко. Потім всипати борошно і добре збити міксером або вінчиком так, щоб тісто вийшло без грудочок. Додати рослинну олію і ще раз добре перемішати. Накрити тісто і поставити в тепле місце.

  3. Тісто має підійти 3-4 рази (2-3 години). Підійшло - перемішати, підійшло - перемішати. Останній раз перемішати і відразу почати випікати млинці.

  4. Розігріти сковорідку. Перший раз змастити шматочком сала. Ополоником налити в центр сковорідки тісто і, злегка повертаючи сковорідку, розлити тісто по всій поверхні. Випікати на середньому вогні близько 1 хвилини. Потім перевернути млинець на іншу сторону. Випікати так само. Готові млинці, поки вони ще гарячі, змащувати вершковим маслом.