Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти овочі європейська перші страви вечеря › Курячий суп із гарбузом і айвою
Курячий суп із гарбузом і айвою

Курячий суп із гарбузом і айвою

Кавказький фрукт і американський овоч, - що могло їх об'єднати? Виключно, створення вишуканого кулінарного шедевра - суп із гарбузом і айвою. Терпка, тверда айва здивувала своїми можливостями, подружившись в супі з прянощами і овочами. Все в цьому "махровому" фрукті корисно: листя, насіння і плоди, але в супі прийнято використати м'якуш, решту можна залишити, застосувавши як ліки (робити настоянки, примочки й інше). Другий, дуже важливий інгредієнт страви - гарбуз, улюблений з дитинства. Згадати тільки одну кашу! Гарбуз не лише основний атрибут Хелловіна, але і осінньо-зимнього обіднього столу. Зі стравами помаранчевий овоч творить дива, як і 5000 років тому, коли американці уперше його виростили.

Кількість порцій 10
Час приготування 95 хв

  1. 1. Айва — 200 г.
  2. 2. Імбир свіжий — 50 г.
  3. 3. Куряча грудинка — 300 г.
  4. 4. Селера (корінь) — 100 г.
  5. 5. Цибуля — 1 шт.
  6. 6. Морква — 1 шт.
  7. 7. Лайм — 1 шт.
  8. 8. Вода — 2 л.
  9. 9. Карі — 1 ч. л.
  10. 10. Гарбуз — 200 г.
  11. 11. Часник — 2 зуб.
  12. 12. Оливкова олія — 3 ст. л.
  13. 13. Сіль, перец — за смаком
  14. 14. Зелень — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Зварити в 2 л. води курячу грудку. В цей час підготувати овочі і фрукти: моркву, селеру, гарбуз, айву і лайм.

  2. Овочі почистити (моркву, селеру, гарбуз) і нарізати разом з айвою кубиками. Розкласти по різних тарілках: овочі в одну, айву - в іншу ємність, Гарбуз покласти окремо. Айву збризнути соком цитруса.

  3. Нарізати маленькими кубиками цибулю, часник і імбир. Протушкувати в розігрітій сковорідці протягом 5 хвилин.

  4. Далі перевірити м'ясо на готовність. Якщо вже зварилося, вийняти і розділити на шматочки. Відправити знову до бульйону.

  5. Потім до цибулі і часнику висипати моркву і селеру. Розмішати. Тушкувати 5 хвилин.

  6. Додати айву в сковорідку і готувати з усіма овочами 7 хвилин. Потім додати суміш у бульйон. Висипати відразу в каструлю гарбуз. Посипати коріандром (1 г.). Варити 15 хвилин.

  7. Посолити суп, поперчити, додати карі (1 ч. л.). Варити 5 хвилин. Притрусити зеленню. Перемішати. Настоювати 15 хвилин і подавати.