Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти морепродукти морепродукти обід літо › Гострий салат з кальмарами
Гострий салат з кальмарами

Гострий салат з кальмарами

Хочемо запропонувати вам салат, який буде актуальним як у звичайні дні, так і в піст. Особливість його в тому, що готувати його можна за день або два до того, як подавати на стіл. Коли він постоїть, то стає тільки смачнішим. Тільки будьте обережні - салат досить гострий! Якщо ви полюбляєте гостринку, запашний часничок з оцтом, тоді швидше готувати цей невигадливий, але незвичайний салатик! І нехай вас не лякає те, що треба докласти чимало зусиль для цієї страви - результат не змусить вас чекати! Ми впевнені, він припаде до смаку всім, кого ви будете ним пригощати. Ще й добавки попросять!

Кількість порцій 10
Час приготування 60 хв

  1. 1. Кальмари — 1,5кг
  2. 2. Морква — 2шт
  3. 3. Цибуля — 2шт
  4. 4. Рослинна олія — 8 ст. л.
  5. 5. Цукор — 1 ст. л.
  6. 6. Кунжут — 1 ст. л.
  7. 7. Паприка — 1 ст. л.
  8. 8. Оцет — 2 ст. л.
  9. 9. Часник — 6 зубків
  10. 10. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Заморожені кальмари викласти в мисочку. Залити крутим окропом. Майже вся плівка під дією окропу згорнеться. Плівку, що залишилась, нутрощі і хорду (прозорий хребет) видалити під проточною водою.

  2. В каструльці закип'ятити воду. Додати у воду сіль, лавровий лист, перець горошком. У киплячу воду по одному опускати кальмари. Спочатку опустити один. Швидко порахувати до десяти і виймати кальмар шумівкою. Дочекатися, коли вода знову закипить, і опустити наступний кальмар.

  3. Потім ще раз добре промити холодною водою. Потім кальмари нарізати тонкою соломкою.

  4. Цибулю нарізати півкільцями, і обсмажити з 4 столовими ложками рослинної олії і однією столовою ложкою кунжутного насіння. Смажити потрібно хвилини 4-6, постійно помішуючи, щоб цибуля не пригоріла.

  5. Моркву нарізати тонкою соломкою. В окремій сковороді її обсмажити, додавши цукор і паприку. Смажити моркву так само як і цибулю - 4-6 хвилин, безперервно помішуючи.

  6. У миску викласти соломку кальмара, готову моркву і цибулю, разом з олією, в якій вони смажилися. Додати оцет, чайну ложку солі, подрібнений часник.

  7. Добре перемішати і прибрати в холодильник. Перед подачею салат потрібно ще раз перемішати.