Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти борошно осінь › Лимонник
Лимонник

Лимонник

В осінні холодні будні організм вимагає чергової додаткової порції позитиву. Пропонуємо поповнити запас хорошого настрою смачним і солодким десертом - лимонником. Цей пиріг відрізняється від усіх своєю соковитістю і вмістом вітамінів, таких необхідних нам для імунітету. Що ж, тоді не будемо відмовляти собі в задоволенні насититися десертом, і відразу ж приступимо освоювати мистецтво приготування лимонного пирога. Шкірку лимона краще обдати окропом, щоб вона не надавала гіркоти випічці. Знання таких тонкощів дозволить вам створити чудові диво-ласощі. Прикрасити можна посипавши цукровою пудрою, а зверху покласти гілочку свіжої м'яти. Повірте цей тортик стане для вас найулюбленішим і порадує навіть в самий непогожий день.

Кількість порцій 6
Час приготування 90 хв

  1. 1. Борошно — 2 ст.
  2. 2. Розпушувач — 1 ч. л.
  3. 3. Яйце — 2 шт.
  4. 4. Вершкове масло — 200 г.
  5. 5. Лимон — 2 шт.
  6. 6. Цукор — 1 ст.
  7. 7. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Лимон вимити, і обдати окропом. Акуратно зняти цедру за допомогою терки.

  2. Борошно просіяти і ретельно перемішати з розпушувачем. Далі додати раніше натерту лимонну цедру.

  3. Вершкове масло розм'якшити у мисці і розтерти. Додати цукор, яйця і добре все перемішати.

  4. Суміш з'єднати з борошном і перемішати. Замотати плівкою і помістити на хвилин 30 в холодильник. Тепер треба приготувати начинку, для цього: м'якоть лимона (без кісточок) подрібнити у блендері разом з цукром.

  5. Охолоджене тісто розділити на дві частини і розкачати. Змастити форму олією і покласти в неї одну частину тіста. Розподілити начинку, а зверху покласти другу частину тіста. Випікати 30 хвилин при температурі 180°C градусів.