Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Гарбуз із м'ясом і помідорами
Гарбуз із м'ясом і помідорами

Гарбуз із м'ясом і помідорами

Гарбуз, як харчовий продукт давно вживається в їжу. Його запікають з овочами, додають у десерти. Гарбуз також включають в якості інгредієнта в різні страви з м'яса. Ось і сьогодні ми вам пропонуємо приготувати гарбуз із м'ясом і помідорами. Гарбуз - це надзвичайно корисний продукт. При зовсім невисокій калорійності вітамінів та поживних речовин у ньому стільки, що він прекрасно підходить для дієтичного харчування. Гарбуз багатий вітамінами, які допоможуть впоратися з втомою, дратівливістю і безсонням, позбавлять від прищів, зроблять волосся пишним, а нігті міцними. Гарбуз також корисний при залізодефіцитній анемії, бо містить комплекс мінеральних речовин, що беруть участь у кровотворенні.

Кількість порцій 8
Час приготування 40 хв

  1. 1. М'ясо — 1 кг.
  2. 2. Гарбуз (середній) — 1 шт.
  3. 3. Рис — 150 г.
  4. 4. Цибуля — 100 г.
  5. 5. Вершкове масло — за смаком
  6. 6. Помідори — 3 шт.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Перець чорний мелений — за смаком
  9. 9. Сметана — за смаком
  10. 10. Зелень — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. М'ясо нарізати дрібними шматочками, залити водою, щоб м'ясо було злегка вкрите. Тушкувати на слабкому вогні до готовності.

  2. Рис відварити до напівготовності. Дрібно нарізати цибулю і пасерувати в олії. Гарбуз очистити і нарізати тонкими скибочками.

  3. Готове м'ясо змішати з рисом і цибулею, поперчити і посолити за смаком.

  4. У глибоку сковороду, змащену маслом, покласти шар гарбуза, потім м'ясо з рисом, знову шар гарбуза, зверху розкласти кружальцями помідори по всій поверхні, влити трохи окропу і тушкувати в духовці під кришкою до готовності гарбуза.

  5. При подачі на стіл прикрасити кожну порцію свіжою зеленню і сметаною.