Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Запіканка з гарбуза з корицею і цедрою лимона
Запіканка з гарбуза з корицею і цедрою лимона

Запіканка з гарбуза з корицею і цедрою лимона

Як тільки поспіваає гарбуз, як тільки приходить його пора, відразу ж хочеться якомога швидше приготувати його. Причому найрізноманітнішими способами. Так, щоб це вийшло смачно і незвично. Якщо вам не хочеться кавунової каші або пирога, тоді спробуйте приготувати смачну домашню запіканку. Вона порадує вас своїм дивовижним ароматом кориці з лимоном, ще як тільки ви відкриєте дверцята духовки. Ну а коли відріже шматочок, то її ніжний легкий смак полонить вас остаточно. Здавалося б, така легка і проста страва із звичайних інгредієнтів, але якщо правильно їх об'єднати, то можна створювати свято в домі хоч кожен день.

Кількість порцій 4
Час приготування 50 хв

  1. 1. Цукор — 200 г.
  2. 2. Яйце куряче — 4 шт.
  3. 3. Олія рослинна — 20 мл.
  4. 4. Крупа манна — 300 г.
  5. 5. Борошно пшеничне — 50 г.
  6. 6. Гарбуз — 750 г.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Сода — 5 г.
  9. 9. Ванілін — 3 г.
  10. 10. Кориця мелена — 3 г.
  11. 11. Лимон — 20 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Білки відокремити від жовтків. Білки збити з цукром (половиною) і сіллю в пишну піну. Жовтки збити з цукром. Гарбуз очистити від шкірки і натерти на дрібній тертці. З лимона зняти цедру.

  2. Жовтки змішати з просіяним борошном, ваніллю і содою. Додати гарбуз і довести до однорідної суміші. Додати до гарбузової маси білки, цедру і обережно перемішати.

  3. Духовку розігріти до 180°C. Тісто вилити у форму для випікання і поставити в духовку. Випікати запіканку близько 30-40 хвилин.