Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Прасопіта - грецький цибульний пиріг
Прасопіта - грецький цибульний пиріг

Прасопіта - грецький цибульний пиріг

У Греції здавна дуже популярні всілякі пироги, які готуються з різноманітного тесту. В якості начинки може використовуватися зелена або ріпчаста цибуля, цибуля порей. Добавкою до начинки можуть бути шматочки відвареної курки, сиру, маслини і анчоуси, оселедець і варені яйця, арахіс і смажені гриби, картопля і зелень. Прсопіта - це грецький цибульний пиріг дуже смачний, ситний і ароматний. «Праса» перекладається - цибуля порей, «пита» - пиріг. Перед випіканням в духовці поверхню пирога змащують оливковою олією, надрізають пиріг на порційні шматки і посипають кунжутом. Пиріг може бути і самостійною стравою, і доповненням до інших страв, і просто виступати у вигляді закуски.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 200 г.
  2. 2. Борошно кукурудзяне — 150 г.
  3. 3. Оцет — 1 ст. л.
  4. 4. Оливкова олія — 5 ст. л.
  5. 5. Сіль — 1 щіпка
  6. 6. Цукор — 1 щіпка
  7. 7. Перець чорний мелений — 1 щіпка
  8. 8. Цибуля порей — 500 г.
  9. 9. Зелена цибуля — 1 перо
  10. 10. Рис — 100 г.
  11. 11. Крохмаль — 1 ст. л.
  12. 12. Кріп — 1 пучок
  13. 13. Петрушка — 1 пучок
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для тіста змішати і просіяти два види борошна, посолити і додати цукор. Поступово ввести 0,5 склянки гарячої води, оцет. Замісити м'яке тісто і додати 2 ст. л. оливкової олії.

  2. Для начинки на середньому вогні пасерувати дрібно нарізану цибулю - порей, зелену цибулю до прозорості. Додати рис, посолити, поперчити, перемішати. Ввести гарячу воду 250 мл. і тушкувати 10 хвилин.

  3. Крохмал розвести в 2 ст. л. води і тонкою цівкою додати в сотейник. Готувати, швидко помішуючи, до загустіння 5 хвилин. Зняти сотейник з вогню, додати дрібно нарізану зелень і дати настоятися.

  4. Тісто розділити на дві нерівні частини. Більшу частину розкачати завтовшки 5 мм. Викласти у змащену оливковою олією форму, формуючи бортики.

  5. Викласти начинку на тісто і накрити її надлишками тіста від бортика, змастити маслом. Меншу частину тіста розкачати за розміром діаметра форми і накрити ним начинку.

  6. Поверхню пирога змастити оливковою олією, випікати в розігрітій духовці при 180°C 40 хвилин. Дати пирогу трохи настоятися.