Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Норвезький мигдальний тoрт із кардамоном
Норвезький мигдальний тoрт із кардамоном

Норвезький мигдальний тoрт із кардамоном

Що може бути смачніше, ніж справжній домашній торт? Набагато приємніше їсти, якщо знаєш, що тортик приготований самостійно, своїми руками. А як приємно їсти, якщо його спекла мама, сестра, дочка. Чи не замислювалися як приємно вашим рідним, коли ви щось зробите для них своїми руками? Тому сьогодні ми вам пропонуємо приготувати цей чудовий норвезький мигдальний тoрт. Такий десерт стане відмінним варіантом для затишного сімейного чаювання. Одного разу спробувавши цей торт ви назавжди опинитеся в його солодкому полоні. Адже, торт неймовірно смачний і ароматний. Тому рекомендуємо вам скоріше приступити до його приготування для того, щоб увечері опинитися в приємній компанії цього смачного десерту.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 1,5 ст.
  2. 2. Розпушувач — 1 ч. л.
  3. 3. Кардамон мелений — 1,5 ч. л.
  4. 4. Сіль — 0,25 ч. л.
  5. 5. Масло вершкове — 125 г.
  6. 6. Цукор — 0,5 ст.
  7. 7. Вершки — 2 ст. л.
  8. 8. Мигдаль — 2 ст.
  9. 9. Пудра цукрова — 1 ст.
  10. 10. Горіх мускатний мелений — 0,25 ч. л.
  11. 11. Яйце куряче — 3 шт.
  12. 12. Екстракт ванільний — 0,5 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У мисці змішати борошно, розпушувач, 0,5 ч. л. кардамону і сіль. Перемішати.

  2. В окрему ємність додати вершкове масло кімнатної температури, всипати цукор, збити міксером протягом 3 хвилин. Додати 1 жовток і вершки. Зменшити швидкість міксера, додати борошняну суміш.

  3. З тіста зробити кулю. Відокремити четверту частину, решту розділити на 3 кулі. Розім'яти кулі в пласти, загорнути в плівку, покласти в холодильник на 2 години.

  4. Змастити форму для випічки маслом, великий пласт тіста розділити щипками на шматки і розподілити по дну форми. За допомогою пласкої чаші розплющити шматочки, вручну зробити основу по всій формі і бокам.

  5. Маленький пласт розкачати качалкою в лист. За допомогою формочок вирізати фігури і викласти на дошку, застелену папером. Накрити плівкою, і разом з основою для торта поставити в холодильник на 1 годину.

  6. Духовку розігріти до 180°С. У комбайн висипати мигдаль, цукрову пудру, залишки кардамону, мускатний горіх, подрібнити в дрібну пудру. Перекласти у велику миску.

  7. Міксером збити білки і ванілін. Поступово вмішати їх в мигдалеву пудру. Жовтки збити виделкою з 2 ст. л. води. Викласти мигдалеву начинку у форму з основою і розподілити по поверхні, змастити жовтком. Випікати 30-35 хвилин, до рум'янцю тіста. Охолодити готовий торт. При подачі додати збиті вершки.