Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › М'ясний терін з печінкою, беконом і фісташками
М'ясний терін з печінкою, беконом і фісташками

М'ясний терін з печінкою, беконом і фісташками

Терін - страва французької кухні. Зазвичай представляє з себе «буханку» з фаршу, запечену в довгастій керамічній формі. Це дуже смачний запечений паштет, в якому, крім фаршу, є й інші великі шматочки м'яса: свинина з додаванням ніжною курячої печінки, ароматний бекон і фісташки. Відмінно підходить для святкового столу. Його перевага в тому, що його можна приготувати заздалегідь, за пару днів до урочистого заходу. За час, що залишився, він якраз ущільниться, настоїться і придбає потрібний аромат і гармонійний смак. Після урочистого заходу скибочки теріна можна використовувати в різноманітних бутербродах і тостах.

Кількість порцій 8
Час приготування 80 хв

  1. 1. Свинина (окіст) — 800 г.
  2. 2. Куряча печінка — 250 г.
  3. 3. Бекон — 150 г.
  4. 4. Цибуля ріпчаста — 150 г.
  5. 5. Фісташки — 120 г.
  6. 6. Вершки — 200 мл.
  7. 7. Яйця — 2 шт.
  8. 8. Часник — 2 зубчика
  9. 9. Коньяк — 2 ст. л.
  10. 10. Вершкове масло — 1 ст. л.
  11. 11. Мускатний горіх — 1 ч. л.
  12. 12. Чорний мелений перець — 1 ч. л.
  13. 13. Cіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Цибулю очистити від лушпиння та дрібно нарізати кубиками.

  2. Курячу печінку нарізати середніми шматочками.

  3. Бекон нарізати дрібними кубиками.

  4. На сковороду викласти шматочки бекону (без масла) і обсмажити не більше 1-2 хвилини, щоб бекон не згорів.

  5. Потім бекон зі сковороди викласти в тарілку, а на сковороді розтопити вершкове масло. На олії обсмажити цибулю до золотистості (приблизно 5 хвилин).

  6. Потім додати на сковороду печінку. Обсмажити приблизно 4-5 хвилин, періодично помішуючи.

  7. Окорок нарізати великими шматками, а потім, пропустивши через велику решітку м'ясорубки, зробити свинячий фарш.

  8. Додати до фаршу яйця, перець, мускатний горіх, часник, видавлений через прес. Посолити за смаком і добре вимішати фарш.

  9. Потім додати у фарш вершки і коньяк. Знову добре перемішати. Після чого додати обсмажену печінку і очищені фісташки.

  10. Добре все перемішати, щоб добавки рівномірно розподілилися по всьому об'єму фаршу.

  11. У продовгувату форму для випікання викласти всю суміш, утрамбувати, щоб не було порожнечі. Потім форму замотати в 2 або 3 шари фольги і прибрати її в холодильник на ніч.

  12. Після цього форму у фользі поставити в глибоку форму і налити в неї води, так щоб вона доходила до половини форми у фользі.

  13. Глибоку форму поставити в духовку, розігріту до 160°С і запікати 80-90 хвилин.

  14. Потім, вийняти її з духовки і дати повністю охолонути. Після цього зняти з теріна фольгу і злити воду. Не виймаючи його з форми, знову накрити фольгою, а зверху поставити важкий предмет, щоб терін ущільнився. У такому вигляді прибрати його в холодильник мінімум на 8 годин.

  15. Далі терін акуратно перевернути на блюдо, прикрасити за смаком і подавати.