Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Куряче стегно в гранатовому соусі
Куряче стегно в гранатовому соусі

Куряче стегно в гранатовому соусі

М'ясо курки вважається ніжним, корисним, і дуже смачним. У цьому рецепті його доповнить не менш корисний гранат. Поєднання таких продуктів як м'ясо курки, гранат і перець чилі - "по-смачному вибухонебезпечний" коктейль. Що стосується перцю (чилі), то його ви можете додавати на свій смак, те ж саме з кардамоном. У результаті повинен вийти кисло-солодкий соус з "перчинкою". Для виразнішого смаку, рекомендуємо подовше потримати в гранатовому соусі стегенця, так смак стане більш насиченим. Також, можна замінити власноруч приготований соус на вже готовий, який продається в крамницях. Але, нічого не може бути смачніше приготованої домашньої їжі, і ніякі магазинні продукти не передадуть тієї любові, і турботи, яку ви вклали у створення приголомшливої обідньої страви!

Кількість порцій 6
Час приготування 80 хв

  1. 1. Куряче стегно — 6 шт.
  2. 2. Оливкова олія — 1 ст. л.
  3. 3. Перець чорний (мелений) — за смаком
  4. 4. Соус ткемалі — 3 ст. л.
  5. 5. Сіль — за смаком
  6. 6. Зелень — за смаком
  7. 7. Цибуля — 1 шт.
  8. 8. Слива (для соусу) — 100 г.
  9. 9. Гранат (для соусу) — 1 шт.
  10. 10. Цукор (для соусу) — за смаком
  11. 11. Кайенский перець (доля соусу) — за смаком
  12. 12. Лимоний сік (для соусу) — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спершу приготувати соус. Узяти гранатовий сік або пюре (можна отримати різними способами: розрізати гранат навпіл і віджати сік в соковижималці, або прокрутити фрукт в м'ясорубці). Із слив зробити також пюре. В окрему посудину влити отримане гранатово-сливове пюре, додати цукор і сіль. Уварити суміш до загустіння. Кайенський перець, порубану дрібно зелень (кінзу, базилік) і лимонний сік вмішати пізніше. Соус готовий!

  2. Включити прогріватися духовку на 180ºС. У посудині підготувати суміш з солі і перцю. Потім натерти цією сумішшю і соусом підготовлені до смаження курячі стегна.

  3. Форму застелити фольгою, змастити олією і викласти на неї курячі стегна.

  4. Цибулю очистити і порізати кільцями, або півкільцями. Укласти зверху курки. Готувати в духовці 45 хвилин. Через 30 хвилин, прибрати фольгу, щоб стегенця зарум'янилися і так само зменшити градуси до 160 ºС достатньо.

  5. Готові курячі стегна викласти на тарілку і полити соусом ткемалі. Прикрасити зеленню. Подавати до столу.