Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Курка з шафраном та фісташками
Курка з шафраном та фісташками

Курка з шафраном та фісташками

Курка з шафраном і фісташками - нескладна в приготуванні, але при цьому оригінальна і смачна страва. У запропонованому рецепті використовується дуже цікавий маринад, який потім разом із куркою викладається на деко і запікається у духовці. Інгредієнти цього маринаду - настій шафрану, лимонний сік, оливкова олія, тертий імбир, кориця і паприка. Погодьтеся: поєднання дуже цікаве, чи не так? Час на маринування курки можна варіювати: від тридцяти хвилин до доби. За бажанням на етапі приготування, коли шматки курки посипають фісташковими крихтами, можна намазати їх медом. Мед додасть в страву свої смакові нотки.

Кількість порцій 8
Час приготування 100 хв

  1. 1. Курячі стегенця — 2 кг.
  2. 2. Оливкова олія — 100 г.
  3. 3. Цибуля — 2 шт.
  4. 4. Імбир — 20 г.
  5. 5. Кориця — 1 ст. л.
  6. 6. Паприка — 1 ст. л.
  7. 7. Шафран — за смаком
  8. 8. Лимони — 2 шт.
  9. 9. Фісташки зелені — 50 г.
  10. 10. Сіль — за смаком
  11. 11. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Стегенця розрубати на стегна і ніжки. Цибулю крупно нарізати. Імбир натерти на дрібній тертці. Шафран залити окропом (50 г.) і дати настоятися протягом двох-трьох хвилин.

  2. У глибокій мисці замаринувати куряче м'ясо з настоєм шафрану, лимонним соком, оливковою олією, тертим імбиром, корицею і паприкою. Перемішати м'ясо як слід.

  3. Посолити, приправити чорним перцем, перемішати ще раз і дати промаринуватися 30 хвилин.

  4. Курку з усіма овочами і маринадами перекласти на деко, рівномірно розподіливши по його площі. Вичавлені лимони можна відправити разом з усім іншим на деко.

  5. Деко поставити в духовку, розігріту до 200°C, на 35 хвилин.

  6. Розтерти в ступці зелені фісташки до стану дрібної крихти. Дістати м'ясо, посипати фісташковими крихтами, потримати в духовці ще 10 хвилин.