Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти випічка торти борошно осінь › Виноградний торт
Виноградний торт

Виноградний торт

Виноградний торт може стати одною з улюблених страв для всієї родини. Завдяки поєднанню ванілі, винограду, мигдалю, лимона і рому пиріг має дуже багатий і неповторний смак. Солод та кислинка, аромат та п'янкі нотки, подаровані ромом, терпкість і пряність - все це ви знайдете в одному пирозі. Незважаючи на велику кількість інгредієнтів, виноградний пиріг дуже легкий у приготуванні. Його зможе приготувати, як починаюча господиня, так і пані зі стажем. Ще одна особливість цієї страви в тому, що він набагато м'якший і ніжніший, ніж звичайні пироги з тіста. Без сумніву, вашим близьким і домочадцям прийде по душі цей смачний пиріг.

Кількість порцій 6
Час приготування 130 хв

  1. 1. Вершкове масло — 125 г
  2. 2. Яйце — 6 шт.
  3. 3. Цукор — 125 г
  4. 4. Борошно — 275 г
  5. 5. Ром — 20 мл
  6. 6. Лимон — 50 г
  7. 7. Виноград — 500 г
  8. 8. Ваніль — 10 г
  9. 9. Мигдаль — 150 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. З вершкового масла, 1 жовтка, 75 г. цукру, борошна, рому і цедри лимона замісити тісто. Отримане пісочне тісто скачати в кулю, загорнути його в харчову плівку і покласти на одну годину в холодильник. У цей час виноград помити, дати йому обсохнути, відокремити від гілочки, розрізати навпіл і видалити кісточки.

  2. Збити в піну жовтки з цукром. Мигдаль подрібнити в блендері або кавомолці. Змішати ваніль з мигдалем і жовтками з цукром. Білки збити в пишну стійку піну і додати, не перемішуючи, в суміш мигдалю і жовтків.

  3. Розігріти духовку до 180°C градусів. Пісочне тісто розкачати на посипаній борошном поверхні, викласти у форму, зробивши бортики заввишки 3 см. Виноград змішати з мигдалево-яєчним тістом і наповнити ним викладену пісочним тістом форму. Випікати в духовці близько години. За бажанням пиріг можна прикрасити цукровим сиропом і виноградом.