Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти випічка європейська борошно › Яблучна запіканка
Яблучна запіканка

Яблучна запіканка

Якщо Ви – любитель всіляких запіканок, Вам напевно сподобається цей рецепт. Яблучна запіканка – геніальна річ. Готувати просто і швидко, навіть діти з легкістю зможуть стати повноправними учасниками процесу приготування. А виходить – воістину божественно: кисло-солодкі скибочки яблучок, що потопають у ніжному тісті з незвичайним присмаком (за рахунок додавання алкоголю) не залишать нікого байдужим. Ви безпам'ятно закохаєтесь в цю запіканку ще на етапі її приготування, коли з духовки почне доноситися приємний аромат свіжої випічки. Проте є у цього десерту один істотний недолік – вже швидко він з'їдається до останньої крихітки. До речі, при бажанні яблука можете замінити грушами.

Кількість порцій 10
Час приготування 50 хв

  1. 1. Борошно — 100 г
  2. 2. Молоко — 200 мл
  3. 3. Цукор — 150 г
  4. 4. Яйце — 3 шт.
  5. 5. Вершки 33% — 100 мл
  6. 6. Вершкове масло — 40 г
  7. 7. Лікер — 40 мл
  8. 8. Яблука — 1 кг
  9. 9. Цукрова пудра — 30 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Яблука очистити від шкірки і серцевини, нарізати тонкими пластинами або соломкою. Яблука викласти рівномірно у змащену форму для випічки.

  2. Приготувати тісто для запіканки. Для цього змішати яйця, цукор, борошно, вершкове масло, молоко, вершки і лікер. Всі компоненти збити міксером або блендером до однорідного стану без грудочок.

  3. Підготовленим тістом залити яблука і помістити форму в попередньо розігріту до 200 градусів духовку. Випікати запіканку протягом 30-40 хвилин до рум'яної скоринки.

  4. Готову запіканку трохи охолодити і дістати з форми, посипати цукровою пудрою.