Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти другі страви італійська риба осінь › Рибно-овочева запіканка
Рибно-овочева запіканка

Рибно-овочева запіканка

Важливо знати, що риба обов'язково повинна бути присутньою у нашому повсякденному меню. Цей морський продукт можна приготувати абсолютно різними способами, кожен із яких по-своєму гарний і має право на існування. Смажена, варена, печена або взагалі сира – це вже справа смаку і Вашої фантазії. А ми пропонуємо покуштувати рибку в складі дивовижної запіканки. В якості наповнювача виступає гарнір з цвітної капусти та броколі. Ці овочеві культури вибрані не випадково: вони легко вберуть аромат будь-якої рибки, яку Ви виберете. Ну і куди ж без соусу-заливки? Його роль виконує суміш з жирних вершків, яєць і ароматного сиру, яка зробить запіканку не тільки гармонійною на смак, але і дуже соковитою.

Кількість порцій 6
Час приготування 45 хв

  1. 1. Кольорова капуста — 300 г
  2. 2. Вершки — 100 мл
  3. 3. Вершкове масло — 20 г
  4. 4. Броколі — 300 г
  5. 5. Пармезан — 100 г
  6. 6. Лосось — 500 г
  7. 7. Суміш італійських трав — 5 г
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Перець — за смаком
  10. 10. Яйце — 3 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розігріти духовку до 200°С. Форму для запікання з високими бортиками змастити вершковим маслом.

  2. У великій каструлі закип'ятити воду, посолити і відварити броколі і цвітну капусту протягом 2-3 хвилин до напівготовності. Потім відкинути овочі на друшляк. Філе сьомги нарізати шматочками завтовшки 1,5-2 см.

  3. Приготувати соус: у глибокій мисці з'єднати яйця, вершки, пармезан. Добре збити суміш вінчком чи виделкою. Посолити, поперчити і додати трави, перемішати.

  4. Викласти відварену капусту і нарізану рибу в підготовлену форму. Залити овочі соусом. Випікати в духовці протягом 20 хвилин; верх повинен зарум'яниться. Подавати запіканку гарячою.