Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Zakaz.ua Рецепти › Капуста, маринована з буряком
Капуста, маринована з буряком

Капуста, маринована з буряком

Приготувати таку капусту зовсім не складно, рецепт дуже простий. Для гостроти і більшого аромату можна додати до капусти корінь селери, для більшого хрускоту пару листів смородини або вишні. В цей вид капусти можна додавати будь-які спеції, які підходять для страв з овочів, це може бути паприка, петрушка, кориця, сушений кріп, гвоздика. Капусту, мариновану з буряком, можна подавати з рисом, картопляним пюре, відвареними макаронними виробами і тушкованими овочами, а зі смаженою картоплею - просто смакота. Капуста, маринована з буряком, подається в охолодженому вигляді. Особливо це блюдо буде незамінне в зимову пору, коли у людей починається глобальна нестача вітамінів.

Кількість порцій 6
Час приготування 40 хв

  1. 1. Капуста — 2 кг.
  2. 2. Морква — 2 шт.
  3. 3. Часник — 1 шт.
  4. 4. Буряк — 1 шт.
  5. 5. Олія — 150 мл.
  6. 6. Вода (для маринаду) — 1 л.
  7. 7. Цукор — 150 г.
  8. 8. Лавровий лист — 2 шт.
  9. 9. Духмяний перець горошком — 2 шт.
  10. 10. Оцет 9% — 150 г.
  11. 11. Сіль — 2 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Підготувати овочі. Спочатку узяти капусту. Нарізати квадратиками невеликими. Висипати в миску.

  2. Очистити дві моркви і буряк. Натерти овочі на великій терці. Висипати до капусти. Перемішати.

  3. Далі приготувати маринад. Для цього змішати у воді сіль, цукор, олію, перець і лавровий лист. Закип'ятити. В цей час підготувати часник і роздавити пресом.

  4. Перекласти капусту в каструлю. Воду зняти з вогню. Додати часник і оцет. Залити отриманим, гарячим маринадом капусту.

  5. Накрити капусту тарілкою. Залишити на день при кімнатній температурі.