Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Камбала під польським соусом (рецепт для НВЧ-печі)
Камбала під польським соусом (рецепт для НВЧ-печі)

Камбала під польським соусом (рецепт для НВЧ-печі)

Основною особливістю цієї страви є те, що воно готується в мікрохвильовій печі. Тому дуже важливо при приготуванні не перетримати в ній камбалу, інакше рибу можна просто пересушити. Для збереження її соковитості можна використовувати спеціальний посуд з кришкою або рукав для запікання. Особливий цікавий і яскравий смак цій страві додає польський соус, який ідеально підходить до будь-якої риби і в будь-якому вигляді, чи то до смаженої чи то до вареної. Соус дуже калорійний і ідеально поєднується з нежирною рибою. У результаті виходить смачне і в міру ситне блюдо.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Морква — 2 шт.
  2. 2. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  3. 3. Олія — 15 г.
  4. 4. Риба (філе камбали) — 600 г.
  5. 5. Яйце — 2 шт.
  6. 6. Вершкове масло — 100 г.
  7. 7. Кріп (зелень) — 10 г.
  8. 8. Петрушка (зелень) — 10 г.
  9. 9. Базилік (зелень) — 10 г.
  10. 10. Сік лимону — 10 г.
  11. 11. Сіль — за смаком
  12. 12. Перець духмяний мелений — за смаком
  13. 13. Розмарин сухий мелений — за смаком
  14. 14. Лавровий лист — 2 шт.
  15. 15. Чорний мелений перець — за смаком
  16. 16. Огірок — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку, перед приготуванням необхідно підготувати рибу, попередньо її розморозивши, якщо це потрібно, випатравши та почистивши. Можна використати і охолоджену камбалу, котра вже очищена, і без голови. Зварити яйця: покласти до невеликої кастрюлі та залити холодною водою. Після закипання варити 7-8 хвилин. Потім залити холодною водою, до охолодження. Поки варяться яйця необхідно почистити, нарізати напівкільцями цибулю. Моркву ретельно помити за допомогою щітки, порізати тонкими кружечками.

  2. В скляну кастрюльку покласти приготовані цибулю та моркву, столову ложку олії, налити дві столові ложки води. Готувати під кришкою протягом 6-7 хвилин на максимальній потужності (якщо мікрохвильова піч з максимальною потужністю 850 ВТ). Морква повинна стати м'якою, але при цьому не розварюватися. Якщо вона залишилася жорсткою, то поставити її ще ненадовго.

  3. Після того як морква стала м'якою, зверху покласти камбалу, бажано розгорнути філе риби так, щоб більш товсті частини тушок були біля краю посуду. Додати сіль, чорний мелений перець та спеції за смаком: перець духмяний, розмарин, лавровий лист.

  4. Готувати ще 5 хвилин на максимальній потужності. Потім дати постояти 5-7 хвилин, після цього перевірити готовність камбали - якщо риба побіліла, втратила свою "прозорість" та добре розділяється виделкою, то вона готова. Якщо не готова, то поставити її ще на півхвилини, потім також перевірити готовність.

  5. Тепер необхідно приготувати польський соус. Яйця почистити та дрібно нарізати. Зелень ретельно промити та порізати її якомога дрібніше. Масло вершкове розтопити у мікрохвильовій печі. До масла додати яйця та зелень, все перемішати. Додати сіль за смаком, півчайної ложки лимонного соку. Цей соус також підійде й до будь-якої іншої вареної та тушкованої риби. Акуратно викласти на тарілку готову рибу, полити польським соусом. Можна прикрасити зеленню, свіжими огірками.