Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Zakaz.ua Рецепти › Кальмар по-пекінськи
Кальмар по-пекінськи

Кальмар по-пекінськи

Існує безліч кулінарних рецептів приготування кальмарів. Один з них - кальмари по-пекінськи. Цей делікатес дуже популярний у Китаї, де його можна зустріти практично в кожному ресторані. Блюдо має вишуканий вигляд, а кальмари виходять ніжними і ароматними. При бажанні до них можна подавати будь-який соус залежно від смакових уподобань. Варто відзначити, що крім чудових смакових якостей м'ясо кальмара дуже корисне. Воно на 90% складається з білка, містить цілий ряд необхідних людині мікроелементів (фосфор, залізо, мідь, селен, йод та ін.), А також містить таурин, що знижує рівень холестерину в крові.

Кількість порцій 2
Час приготування 20 хв

  1. 1. Кальмари свіжі — 500 г
  2. 2. Цибуля — 20 г.
  3. 3. Імбир — 20 г.
  4. 4. Часник — 20 г.
  5. 5. Крохмаль — 40 г.
  6. 6. Горілка рисова або коньяк — 30 мл.
  7. 7. Огірки свіжі — 30 г.
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Олія кунжутна — 50 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Кальмари вимочити в холодній воді, промити і зняти плівку, розрізати на дві смужки від голови до хвоста.

  2. Зробити надрізи ялинкою через кожні 2 см.

  3. Потім перпендикулярно до їх кінців зробити надрізи так, щоб вийшли шматочки завдовжки 4 см, шириною 2 см.

  4. Занурити ці шматочки в киплячу воду і вийняти, як тільки вони загорнути. Обсмажити шматочки кальмара на сковороді в киплячій кунжутній олії 2 хв.

  5. Приготувати приправу з нарізаної цибулі, часточок часнику, солі, розведеного крохмалю, горілки, часточок огірка.

  6. В окремій сковороді розжарити масло і влити в нього приправу та окріп.

  7. Довести до кипіння і опустити в сковороду шматочки кальмара так, щоб вони рівномірно вкрилися підливою. Через пару секунд вийняти і подавати.