
Італійський салат з маринованою яловичиною, червоною цибулею і пармезаном
Італійська кухня - це не тільки піца, паста і лазанья, але і пікантні закуски, ароматні супи, апетитні другі страви, повітряні десерти і, звичайно ж, різноманітні вишукані салати. Одним з найпопулярніших є салат з маринованою яловичиною, червоною цибулею і пармезаном, який чудово підійде як для святкового столу, так і для простого сімейного обіду. Якщо хочете, щоб яловичина вийшла більш м'якою і ніжною, то м'ясо в маринаді можна поставити в холодильник на 3 години. Подають цю страву, викладаючи на тарілки листя латуку, далі салат з м'ясом, а потім посипають червоною цибулею і тертим пармезаном.
- 1. Вирізка яловича — 230 г.
- 2. Вино червоне сухе — 50 мл.
- 3. Оцет бальзамічний — 1,25 ст. л.
- 4. Розмарин сушений — 0,5 ч. л.
- 5. Часник — 1 шт.
- 6. Олія оливкова — 3 ст. л.
- 7. Цибуля зелена — 1 шт.
- 8. Цибуля червона — 1 шт.
- 9. Помідори — 1 шт.
- 10. Базилік (листя) — 100 г.
- 11. Сіль — за смаком
- 12. Перець червоний мелений — за смаком
- 13. Сир пармезан — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
-
NOVUS Київ Лівобережна
-
NOVUS пр. Правди, 47
-
NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
-
NOVUS Миколаїв Космонавтів, 83A
-
Auchan Київ Лугова 12
-
METRO Маріуполь Запорізьке шосе, 4
-
METRO Львів Дж Вашингтона 8
-
METRO Чернівці
-
METRO Полтава
-
METRO Івано-Франківськ
-
METRO Кривий Ріг
-
METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
-
ЕкоМаркет Київ Закревського 12
-
METRO Миколаїв
-
Auchan Львів Стрийська 30
-
Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
-
Auchan Харків Героїв Праці 7
-
Auchan Степана Бандери 15А
-
Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
-
Auchan, Велика Кільцева 4
-
Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
-
Auchan Київ Біличі
-
METRO Харків Кільцевий шлях 8
-
Таврія В Харків
-
Auchan Чернівці Хотинська, 43
-
СітіМаркет Гостомель Чкалова, 1
-
METRO Київ Троєщина
-
Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
Megamarket Київ Сурикова 3
-
METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
-
METRO Житомир проспект Незалежності 55В
-
METRO Одеса Аеропортівська 29
-
ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
-
METRO Рівне
-
ЕкоМаркет Київ Жилянська, 107
-
METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
-
Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
-
Auchan Запоріжжя
-
Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
-
Auchan Київ Антоновича 176
-
Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
-
METRO Київ Кільцева 1В
-
ЕкоМаркет Бориспіль Київський шлях, 2/14
-
METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
М'ясо нарізати маленькими шматочками, покласти в скляну миску. Налити до м'яса вино, 1 ст. л. оцту, додати розмарин, дрібно нарізаний часник, а також налити 1 ст. л. оливкової олії. Залишити м'ясо в маринаді на 30 хвилин при кімнатній температурі.
Розігріти сковороду-гриль, обсмажити шматочки м'яса не більше 1 хвилини, перевернути на іншу сторону, обсмажити ще протягом 30 секунд, до рум'яної скоринки.
Перекласти м'ясо в миску, додати до нього нарізані перці, помідори і базилік. Окремо змішати червоний перець, залишки оцту, сіль та оливкову олію. Перемішати суміш, заправити салат.