Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Італійський пиріг з виноградом
Італійський пиріг з виноградом

Італійський пиріг з виноградом

Виноград - ягода, яка прикрасить будь-яку страву, зробить її неповторною. Більше того, виноград містить в собі безліч корисних речовин - йод, залізо, кальцій, великі дози вітаміну С і В. Тому ми пропонуємо приготувати вам італійський пиріг з виноградом. Яблуко, яке необхідно цій випічці, подарує цікавий смак, а родзинки стануть маленькою, проте приємною радістю у тісті. Обсмажений розмарин зробить ваш пиріг загадкою, адже мало хто здогадається, що ж такого незвичайного в ньому. Хочете підкорити серце чоловіка? - Тоді запросіть його на чай з цим чудовим пирогом. Адже саме ця страва нагадає про домашній затишок навіть самому завзятому холостяку.

Кількість порцій 8
Час приготування 120 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 480 г
  2. 2. Родзинки — 100 г
  3. 3. Виноград — 300 г
  4. 4. Дріжджі сухі — 10 г
  5. 5. Цукор — 100 г
  6. 6. Яблука — 200 г
  7. 7. Олія оливкова — 55 мл
  8. 8. Вода — 125 мл
  9. 9. Сіль — 10 г
  10. 10. Розмарин — 10 г
  11. 11. Перець — 5 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Поставити опару: розмішати 150 г. просіяного борошна з 10 г. цукру, дріжджами і теплою водою. Накрити опару рушником і поставити в тепле місце на 30-40 хв. У цей час родзинки залити гарячою водою і залишити на 15 хв. набухати.

  2. Виноград помити, видалити кісточки, якщо необхідно. Нагріти оливкову олію в сотейнику, всипати листочки розмарину, обсмажити на слабкому вогні кілька хвилин. Трохи охолодити і перемішати половину цієї суміші з виноградом.

  3. Яблука помити, очистити, видалити серцевину. Натерти яблука на дрібній тертці. Змішати борошно, що залишилося з 40 г. цукру, сіллю і яблучним пюре. Додати другу половину олії з травами і опару.

  4. Вимісити тісто руками на посипаній борошном поверхні кілька хвилин. Родзинки відкинути на сито, обсушити, додати в тісто. Вимішувати ще хвилину. Дати тісту відпочити під рушником 10 хв.

  5. Викласти тісто у форму для випікання. Викласти зверху виноград разом з олією, залишивши борти шириною близько 1 см. Посипати чорним перцем і рештою цукру.

  6. Накрити рушником і дати піднятися в теплому місці 45 хвилин. У цей час розігріти до 200°C градусів духовку. Випікати пиріг близько 30 хвилин до золотистого кольору.