Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Zakaz.ua Рецепти › Хінкалі з бараниною та свининою
Хінкалі з бараниною та свининою

Хінкалі з бараниною та свининою

У загальному уявленні хінкалі – начинка з м'ясного фаршу зі спеціями в борошняній оболонці. Хінкалі мають значний розмір і ліпляться у вигляді мішечків з безліччю складочок. Чим їх більше – тим смачніше. Усередині кожного мішечка – велика кількість фаршу і бульйон. Це й відрізняє хінкалі від всіма відомих пельменів. Цю ситню і самодостатню страву грузинської кухні за традицією їдять гарячею і виключно руками. При чому, правильно з'їсти хінкалі – ціла наука. Важливо, щоб бульйон не витік з оболонки. Для цього необхідно взяти хінкаль за хвостик, надкусити зверху шматочок тіста, висмоктавши весь сік. Потім додати в утворений отвір соус і з'їсти. Смачного.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 500 г.
  2. 2. Вода — 200 мл.
  3. 3. Яйце куряче — 1 шт.
  4. 4. Баранина — 300 г.
  5. 5. Свинина — 200 г.
  6. 6. Бульйон м'ясний — за смаком
  7. 7. Цибуля ріпчаста — 3 шт.
  8. 8. Перець чорний мелений — за смаком
  9. 9. Перець червоний мелений — за смаком
  10. 10. Сіль — за смаком
  11. 11. Петрушка — за смаком
  12. 12. Кріп — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Зробити фарш із м'яса та цибулі, пропустивши суміш через м'ясорубку.

  2. Влити в отриманий фарш м'ясний бульйон, додати спеції і дрібно нарізану зелень. Ретельно перемішати.

  3. У миску висипати борошно, зробити гірку, в центрі борошна ямку, в яку влити теплу воду, сюди ж розбити яйце, посолити. Замісити тісто. Накрити зверху рушником, залишити на 20-30 хвилин.

  4. Розділити тісто на частини, кожну розкачати в тонкий лист, вирізати кружальця, на кожне викласти фарш, згорнути края тіста вгору, як мішечок.

  5. Відварити хінкалі в підсоленій воді до моменту коли вони спливуть на поверхню води.