Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Гратен із тунця
Гратен із тунця

Гратен із тунця

Спосіб приготування гратен - це запечене в духовці до утворення апетитною скоринки солодке або несолодке блюдо. При приготуванні гратена важливо правильно підібрати температурний режим. Головне не перепалити корочку і при цьому досить пропекти серцевину страви. Для цього блюдо спочатку тримають в духовці при помірній температурі, а потім збільшують жар. Для даного рецепту тунець краще брати у власному соку, великими шматками у вигляді філе. А ось мідії з пошкодженими раковинами або ті, які не закриваються щільно, якщо по ним вдарити, використовувати не можна - вони не свіжі. В цілому страва виходить дуже смачною і ніжною.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Мідії — 1 кг.
  2. 2. Вино біле сухе — 5 ст. л.
  3. 3. Масло вершкове — 50 г.
  4. 4. Борошно пшеничне — 3 ст. л.
  5. 5. Олія кукурудзяна — 2 ст. л.
  6. 6. Молоко — 500 мл.
  7. 7. Тунець консервований у власному соку — 500 г.
  8. 8. Петрушка — 1 ст. л.
  9. 9. Цибуля зелена — 2 стебла
  10. 10. Лимони — 1 шт.
  11. 11. Сухарі панірувальні — 3 ст. л.
  12. 12. Яйце куряче — 2 шт.
  13. 13. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розкрити ножем мідії, видалити водорості, добре промити мідії під водою. Покласти мідії в каструлю, залити вином, влити 5 ст. л. води, посолити. Поставити на вогонь каструлю, накрити зверху кришкою. Варити на невеликому вогні, протягом 4-5 хвилин, поки мідії не розкриються. Перекласти мідії в миску, бульйон залишити. Процідити бульйон в миску. Видалити мідії з раковин, покласти в проціджений бульйон.

  2. Духовку розігріти до 200ºС. Каструлю поставити на вогонь, влити кукурудзяне масло, додати половину вершкового масла, всипати борошно, готувати, постійно помішуючи, 2 хвилини. Обережно влити молоко, варити протягом 10 хвилин до загустіння. Додати в каструлю тунець, петрушку і 2 пера цибулі. Додати в каструлю мідії, влити 175 мл. бульйону. Влити лимонний сік і посолити за смаком.

  3. У мисці збити яєчні білки. Окремо збити жовтки. Вилити жовтки в каструлю, перед цим змішавши трохи рідини з жовтками в мисці. Прибрати з вогню, додати білки. Розлити суміш по формочках, посипати зверху сухарями, викласти зверху вершкове масло, яке залишилося. Поставити в духовку на 5-10 хвилин, подавати відразу ж, у формочках.