Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Гужери
Гужери

Гужери

Ця досить таки незвичайна страва родом з Бургундії (східна частина Франції). Під гужером мається на увазі несолодка випічка із заварного тіста. Особливістю цієї випічки вважається сир. Тому що кладуть його прямо в тісто. Тому при виборі сиру варто звернути увагу на той, який має достатньо виражений смак, щоб його можна було відчути в страві. Гужери можна робити як маленькими кульками, посипавши зверху зеленню, так і у вигляді пирога круглої форми з отвором посередині (тоді страва буде називатися гужеро - в однині). Подавати їх можна як несолодку закуску перед основними стравами. Або ж просто перкушувати ними.

Кількість порцій 7
Час приготування 30 хв

  1. 1. Борошно — 150 г.
  2. 2. Масло вершкове — 110 г.
  3. 3. Молоко — 100 мл.
  4. 4. Сіль — 3 г.
  5. 5. Мелений мускатний горіх — 5 г.
  6. 6. Сир "Голландський" — 100 г.
  7. 7. Яйце — 2 шт.
  8. 8. Олія оливкова — 60 г.
  9. 9. Зубчик часнику — 4 шт.
  10. 10. Кріп — 15 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочтаку потрібно в кастрюлі з'єднати молоко, воду (100 мл.), сіль та нарізане шматочками вершкове масло. Довести до кипіння та дати маслу повністю розчинитися. Всипати одразу все борошно у тісто та розмішувати не знімаючи з плити до отримання гладенької консистенції.

  2. Продовжувати мішати, поки тісто не почне відставати від дна та стінок кастрюлі. Дати тісту охолонути приблизно 1-2 хвилини. твердий сир натерти на тертці.

  3. Перекласти тісто у миску та почати збивати міксером з насадкою для замісу тіста (можна просто лопаткою, але це забере більше часу). Додавати яйця по одному, кожного разу добре перемішуючи. Повинне вийти гладеньке однорідне тісто без грудочок. Добавити натертий сир та мелений мускатний горіх. Добре перемішати.

  4. На деко, застелене пергаментом, за допомогою чайної ложки відсадити невеликі кульки, на відстані приблизно 3 см. одна від одної. Випікати в розігрітій до 200℃ духовці 20 хвилин. Приготувати соус. З'єднати оливкову олію, вичавлений через прес часник та дрібно порізану зелень. За допомогою пензлика змастити приготовані гужери соусом. Подавати на стіл.