Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Гезлеме (турецький корж)
Гезлеме (турецький корж)

Гезлеме (турецький корж)

Гезлеме - традиційна страва турецької кухні, яка являє собою коржі з начинкою, загорнутою всередині. Гезлеме традиційно випікається на спеціальній випуклій сковороді, яку називають сач. Ми пропонуємо Вам обійтися звичайною товстодонною чавунною сковородою (а в крайньому випадку - сковородою з антипригарним покриттям). Стандартів тіста для турецьких коржів немає. У запропонованому рецепті тісто бездріжджове. Начинка для гезлеме може бути будь-яка: сир, бринза, м'ясо або овочі. У нашому випадку - це сир із зеленню. Смачні та апетитні турецькі коржі гезлеме подаються до столу відразу ж після приготування гарячими, нарізаними на шматочки.

Кількість порцій 9
Час приготування 30 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 600 г.
  2. 2. Вода — 300 мл.
  3. 3. Сіль — 0,5 ч. л.
  4. 4. Сир — 300 г.
  5. 5. Олія рослинна — 2 ст. л.
  6. 6. Зелень — 100 г.
  7. 7. Вершкове масло — 80 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для приготування тіста в мисці змішати борошно, сіль, влити воду, ретельно перемішати.

  2. На стіл вилити трохи олії, викласти борошняну масу з миски, замісити тісто. Розділити на 6-8 частин.

  3. Одну з частин тіста розкачати дуже тонким шаром товщиною 1-2 мм.

  4. Для приготування начинки сир натерти на тертці, подрібнити зелень, перемішати все в мисці.

  5. На половину розкатаного листа тіста викласти начинку, зверху накрити другою половиною, защипнути краї.

  6. Чавунну сковороду розігріти з олією, після вогонь зменшити до середнього.

  7. Викласти приготований корж на сковороду, смажити 1-2 хвилини, перевернути на іншу сторону, повторити перевертання кілька разів, кожен раз верх коржа змащуючи розтопленим вершковим маслом. Смажити до золотистої скоринки.

  8. Викласти зі сковороди коржик, скласти навпіл, дати просочитися 1 хвилину, повернути в попереднє положення. Перевернути на іншу сторону, повторити згортання.

  9. Повторити приготування з рештою тіста.