Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Ароматний рис з овочами і грибами
Ароматний рис з овочами і грибами

Ароматний рис з овочами і грибами

Сьогодні на вечерю хочете приготувати що-небудь легке, вегетаріанське і дуже корисне? Тоді даний рецепт приготування ароматного рису з овочами і грибами надається до вашої уваги. Отже, вам не потрібно для цієї страви щось особливе та дороге. Адже для хорошого і вишуканого смаку страви важлива не наявність в ній дорогих продуктів, а вміле поєднання і правильна технологія приготування продуктів, нехай навіть не найдорожчих. У даному рецепті це дуже добре простежується. Завдяки поєднанню грибів, соєвого соусу, імбиру і перцю болгарського ви отримаєте той самий ароматний рис. Він і порадує ваші смакові рецептори сьогодні.

Кількість порцій 3
Час приготування 45 хв

  1. 1. Рис коричневий — 300 г
  2. 2. Морква — 1 шт.
  3. 3. Перець чилі — за смаком
  4. 4. Гриби — 150 г
  5. 5. Часник — 1 зуб.
  6. 6. Перець болгарський червоний — 1 шт.
  7. 7. Імбир — 10 г
  8. 8. Соус соєвий — 40 мл
  9. 9. Олія оливкова — 20 мл
  10. 10. Цибуля ріпчаста — 80 г
  11. 11. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Рис залити холодною водою і варити до напівготовності. Моркву помити, очистити, нарізати невеликими кубиками. Перець помити, видалити хвостик і насіння і теж нарізати кубиками.

  2. Розігріти половину столової ложки оливкової олії на сковорідці і додати туди моркву, перець, трохи чилі. Додати половину соєвого соусу і готувати кілька хвилин.

  3. Часник очистити від лушпиння і дрібно нарізати. Імбир помити і натерти на тертці. Додати все в сковорідку і трохи підсмажити кілька хвилин.

  4. Гриби помити, нарізати кубиками або скибочками додати в сковорідку. Тушкувати 2-3 хвилини. Цибулю очистити від лушпиння і нарізати дуже дрібно. Додати цибулю в сковороду з овочами і тушкувати кілька хвилин.

  5. Додати до овочів рис, потім другу половину соєвого соусу. Тушкувати близько 7 хвилин. Подавати гарячим.