Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Риба, запечена по-хорватськи
Риба, запечена по-хорватськи

Риба, запечена по-хорватськи

Рецепт ніжної, соковитої запеченої риби під «сольовою ковдрою». Якщо ви коли-небудь подорожували по Хорватії, то, безсумнівно, зустрічали цю страву в будь-якому ресторанчику на березі моря. Бажано для запікання в солі використовувати морську рибу жирних і помірно-жирних сортів, наприклад, палтус, скумбрію, камбалу або будь-яку іншу на ваш смак. Саме такі сорти риби є найбільш корисними для організму, на думку дієтологів. Адже вони містять не просто жири, а дуже корисні та необхідні поліненасичені жирні кислоти (омега-3). Тому такий рецепт буде дуже доречним для тих, хто піклується про своє здоров'я.

Кількість порцій 2
Час приготування 30 хв

  1. 1. Риба — 400 г
  2. 2. Сіль — 500 г
  3. 3. Трави італійські — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Рибу помити, видалити зябра і нутрощі. Добре промити в середині. На деко застелити фольгу. Духовку розігріти до 200 градусів.

  2. На фольгу висипати шар солі, товщиною близько 0,5 см. На сіль укласти підготовлену рибу. Рештою солі накрити рибу. Поставити деко в духовку і випікати близько 20 хвилин. Потім дістати деко з духовки і витягти рибу з солі.