Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти сімейне свято блендер гарбуз літо › Гарбузовий суп з морепродуктами
Гарбузовий суп з морепродуктами

Гарбузовий суп з морепродуктами

Осінь приносить холод, дощ і вітер, але така погода не привід не любити цю пору року. Одним з найкорисніших плюсів осені є гарбуз, який відмінно впливає на організм і дорослих, і дітей. Цей овоч багатий на вітамін К, при недоліку якого може з'являтися кровотеча в порожнині рота. Гарбуз містить клітковину, яка необхідна, щоб відновити організм після хвороби або застуди, яку саме восени дуже легко підхопити. М'якоть гарбуза допомагає прискорити розвиток дитячого організму, а також ідеально підходить для профілактики недокрів'я і атеросклерозу.

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Гарбуз — 500 г.
  2. 2. Помідори — 2 шт.
  3. 3. Морква — 1 шт.
  4. 4. Часник — 5 шт.
  5. 5. Олія оливкова — 4 ст.л.
  6. 6. Сік апельсиновий — 200 мл.
  7. 7. Базилік — за смаком
  8. 8. Чебрець — за смаком
  9. 9. Імбир мелений — за смаком
  10. 10. Сіль — за смаком
  11. 11. Креветки — за смаком
  12. 12. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розігріти духовку до 180ºС. Змішати в мисці оливкову олію і спеції, ретельно перемішати.

  2. Зробити надріз на помідорах, залити окропом на 2 хвилини, злити воду, зняти шкірку. Очистити моркву, часник і гарбуз. Нарізати моркву та гарбуз шматочками, помідори розрізати на дві частини. Вмочити всі овочі в суміш олії і спецій, викласти все на деко, застелене харчовим папером.

  3. Випікати овочі протягом 15-20 хвилин при температурі 180-200ºС.

  4. Готові овочі перекласти з деко в чашу блендера, подрібнити в пюре, влити сюди ж апельсиновий сік, додати імбир, посолити і поперчити за смаком, ще раз збити.

  5. Перелити суміш з блендера в каструлю, налити трохи окропу, поставити на вогонь, варити 3-5 хвилин на маленькому вогні.

  6. При подачі розлити суп в тарілки, зверху покласти кілька обсмажених в олії на сковороді креветок, або можна інші використовувати морепродукти, прикрасити мигдальними пелюстками і насінням гарбуза.