Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти день народження європейська овочі зима › Кольорова капуста з пармезаном, білими грибами і петрушкою
Кольорова капуста з пармезаном, білими грибами і петрушкою

Кольорова капуста з пармезаном, білими грибами і петрушкою

«Кращі квіти – це квіти капусти». Так кажуть в Англії про кольорову капусту. Низькокалорійна і дієтична, ця середземноморська овочева культура – справжнє джерело вітамінів і цінних мінеральних речовин. Вітамінів С і А в «кучерявій» міститься більше, ніж у лимоні. Вона володіє і цілющими властивостями, виводячи холестерин з організму і зміцнюючи кровоносні судини. А відвар з кольорової капусти заспокоїть запалені ясна. І це далеко не всі переваги. Страви з кольорової капусти легко засвоюються організмом і дуже корисні. Пропонований французький салатик – не виняток. Ніжний смак капусти гармонійно вписується в загальну смакову палітру страви.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Лимони — 1 шт.
  2. 2. Сіль — 0,75 ч. л.
  3. 3. Перець чорний мелений — 0,5 ч. л.
  4. 4. Олія оливкова — 150 мл.
  5. 5. Гриби білі — 170 г.
  6. 6. Петрушка — за смаком
  7. 7. Яйце куряче — 2 шт.
  8. 8. Капуста кольорова — 300 г.
  9. 9. Сир пармезан — 400 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Змішати 1 ч. л. лимонної цедри, 2 ст. л. лимонного соку, 0,25 ч. л. чорного меленого перцю, 0,5 ч. л. солі, налити 50 мл. оливкової олії. Перемішати.

  2. Гриби промити під холодною водою, очистити, нарізати тонкими скибочками, викласти в миску, залити олійно-лимонною заправкою.

  3. У мисці збити 2 курячих яйця з сіллю і перцем. Заморожену кольорову капусту обваляти в яєчній суміші.

  4. Окремо в миску натерти пармезан, перекласти капусту ложкою з отворами, щоб зайва рідина залишилася в попередній мисці, ретельно обваляти капусту в сирі.

  5. Налити в розігріту каструлю 70 мл. оливкової олії, висипати порцію капусти. Обсмажувати протягом 3 хвилин з усіх боків. Продовжити обсмажувати решту маси капусти.

  6. Кожен раз дістаючи з каструлі готову капусту класти її на паперові рушники, для видалення зайвої рідини.

  7. Коли буде обсмажена вся капуста і висушена на паперовому рушнику, перекласти в чисту і суху каструлю, додати подрібнену петрушку і мариновані гриби разом із маринадом. Обережно перемішати. Подавати салат теплим.