Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти вечірка середній японська суші › Роли «Каліфорнія» з креветками
Роли «Каліфорнія» з креветками

Роли «Каліфорнія» з креветками

Всіма улюблена японська страва суші стрімко увірвалася в наше життя і стала невід'ємною частиною святкової або повсякденної трапези і в приємній компанії друзів, і в затишному сімейному колі. Світова популярність і цікава технологія приготування посприяли виникненню цілих шкіл кулінарії з приготування цього японського шедевра. Але ж ми не підемо на нудні курси? Адже приготувати найпопулярніший вид суші – «Каліфорнію» в домашніх умовах зовсім просто. Її по достоїнству оцінили любителі морепродуктів і ті, хто не ризикує їсти рол з сирою рибою. Вишукане поєднання королівських креветок, пекінської капусти і екзотичного авокадо створить неповторну симфонію смакових ноток.

Кількість порцій 3
Час приготування 35 хв

  1. 1. Соєвий соус — 150 мл
  2. 2. Ікра червона лососева — 20 г
  3. 3. Васабі — 20 г
  4. 4. Авокадо — 0,5 шт.
  5. 5. Імбир маринований — 100 г
  6. 6. Майонез — 100 г
  7. 7. Рис готовий — 300 г
  8. 8. Кунжут — 200 г
  9. 9. Норі — 6 шт.
  10. 10. Креветки королівські — 200 г
  11. 11. Капуста пекінська — 100 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для початку приготуйте рис для суші. Зробити це можна, скориставшись цим рецептом http://novus.zakaz.ua/uk/recipes/cuisine/japanese/rice-sushi/

  2. Кунжут обсмажте на сковороді до золотистого кольору.

  3. Порубати пекінську капусту, авокадо нарізати на довгі смужки.

  4. Варені креветки розрізати навпіл.

  5. Половину підготовленого васабі перемішати з майонезом.

  6. Покладіть трохи рису, злегка його ущільніть, потім переверніть на іншу сторону.

  7. На одній половині покладіть листя пекінської капусти.

  8. Додати трохи майонезу, змішаного з васабі, половинки креветок. Розкласти авокадо, трохи червоної ікри і маринований імбир.

  9. Підніміть край килимка для суші, притримуючи пальцями начинку, почніть скручувати рол. Формуйте рол, підсилюючи натиск, рухом рук від центру до країв килимка.

  10. Згорнути і помістити в обсмажений кунжут, обваляти в ньому роли.

  11. Отриману "ковбаску" розрізати на 6-8 шматочків і подавати з маринованим імбиром, соєвим соусом і васабі.