Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти сімейне свято європейська салати обід › Італійський салат з маринованою яловичиною, червоною цибулею і пармезаном
Італійський салат з маринованою яловичиною, червоною цибулею і пармезаном

Італійський салат з маринованою яловичиною, червоною цибулею і пармезаном

Італійська кухня - це не тільки піца, паста і лазанья, але і пікантні закуски, ароматні супи, апетитні другі страви, повітряні десерти і, звичайно ж, різноманітні вишукані салати. Одним з найпопулярніших є салат з маринованою яловичиною, червоною цибулею і пармезаном, який чудово підійде як для святкового столу, так і для простого сімейного обіду. Якщо хочете, щоб яловичина вийшла більш м'якою і ніжною, то м'ясо в маринаді можна поставити в холодильник на 3 години. Подають цю страву, викладаючи на тарілки листя латуку, далі салат з м'ясом, а потім посипають червоною цибулею і тертим пармезаном.

Кількість порцій 2
Час приготування 60 хв

  1. 1. Вирізка яловича — 230 г.
  2. 2. Вино червоне сухе — 50 мл.
  3. 3. Оцет бальзамічний — 1,25 ст. л.
  4. 4. Розмарин сушений — 0,5 ч. л.
  5. 5. Часник — 1 шт.
  6. 6. Олія оливкова — 3 ст. л.
  7. 7. Цибуля зелена — 1 шт.
  8. 8. Цибуля червона — 1 шт.
  9. 9. Помідори — 1 шт.
  10. 10. Базилік (листя) — 100 г.
  11. 11. Сіль — за смаком
  12. 12. Перець червоний мелений — за смаком
  13. 13. Сир пармезан — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. М'ясо нарізати маленькими шматочками, покласти в скляну миску. Налити до м'яса вино, 1 ст. л. оцту, додати розмарин, дрібно нарізаний часник, а також налити 1 ст. л. оливкової олії. Залишити м'ясо в маринаді на 30 хвилин при кімнатній температурі.

  2. Розігріти сковороду-гриль, обсмажити шматочки м'яса не більше 1 хвилини, перевернути на іншу сторону, обсмажити ще протягом 30 секунд, до рум'яної скоринки.

  3. Перекласти м'ясо в миску, додати до нього нарізані перці, помідори і базилік. Окремо змішати червоний перець, залишки оцту, сіль та оливкову олію. Перемішати суміш, заправити салат.