Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти італійська морепродукти вечеря літо › Паста з креветками, томатами та базіліком
Паста з креветками, томатами та базіліком

Паста з креветками, томатами та базіліком

Зрозуміло, що ця страва обожнювана в усьому світі, адже, хто не любить макарони з креветками... Запевняємо вас, спробувавши таку пасту, ви вже не зможете не готувати її знову і знову. Ця прекрасна друга страва може порадувати своїм смаком, як затятих любителів морепродуктів, так і тих людей, які спокійно відносяться до них. Не має сумнівів, що поєднання пасти, яка вже сама по собі є надзвичайно ситною, з колоритними креветками надасть страві вишуканого та витонченого вигляду, а доповнення страви соковитими помідорами та духмяним базиліком, наповнить її приємним ароматом. Крім того, корисності цій пасті не позичати - креветки містять велику кількість чистого протеїну та кислот. Звичайно ж, паста з креветками зможе прикрасити будь-який стіл і надати йому дещо романтичного характеру.

Кількість порцій 2
Час приготування 30 хв

  1. 1. Паста — 250 г.
  2. 2. Креветки — 200 г.
  3. 3. Помідори — 3 шт.
  4. 4. Базилік — 30 г.
  5. 5. Часник — 2 зубчику
  6. 6. Оливкова олія — 6 ст. л.
  7. 7. Сіль — щіпка
  8. 8. Перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Часник очистити. Зелень базиліка вимити і добре обсушити.

  2. Обірвати листочки базиліка і помістити їх в чашу блендера разом з очищеними зубчиками часнику.

  3. Додати дрібку солі і влити 5 столових ложок оливкової олії.

  4. Базилік з часником подрібнити в блендері до однорідної маси.

  5. Помідори вимити. Один помідор нарізати невеликими кубиками. Решту помідорів нарізати скибочками. Креветки розморозити, вимити і очистити від панцирів (якщо креветки великі, у кожної зробити надріз уздовж спинки і видалити чорну вену).

  6. Креветки ще раз обполоснути водою і дати стекти зайвій рідині. Як тільки підготували креветки, можна ставити воду для відварювання пасти. У велику кількість киплячої підсоленої води покласти макарони. Як тільки вода повторно закипить, зменшити вогонь до середнього. Варити пасту відповідно до часу, зазначеному на упаковці, або близько 7-8 хвилин.

  7. У сковороді розігріти 1 столову ложку оливкової олії.У добре розігріту олію викласти креветки і обсмажити приблизно по 1-2 хвилині з кожної сторони, посолити. Креветки готові, коли вони порозовіють, а м'якоть стане матовою (тобто перестане бути прозорою).

  8. Креветки перекласти з сковороди в миску і прибрати в тепле місце. У сковороду, де смажилися креветки, покласти кубики помідорів. Помідори трохи посолити, поперчити і тушкувати на середньому вогні ~ 4-5 хвилин.

  9. Додати до помідорів базилікового-часникову масу і перемішати. Вимкнути вогонь, додати скибочки помідорів і креветки.

  10. Посолити, поперчити, за смаком, і перемішати. Готову пасту відкинути на друшляк і дати стекти зайвій рідині. Перекласти пасту в сковороду до креветок з помідорами - все акуратно перемішати. Готову страву відразу подавати, прикрасивши листочками базиліку.