Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська європейська другі страви макарони › Спагеті з червоним вином і броколі
Спагеті з червоним вином і броколі

Спагеті з червоним вином і броколі

Спагеті, приготовані у вині, - вишукана і незвична страва. Дуже оригінальний і в той же час простий рецепт. Висока поживна цінність страви досягається завдяки корисним і ефективним властивостям броколі. Щоб зберегти смакові якості і корисні властивості броколі, не можна її переварювати. Низька калорійність цього овоча дозволяє вживати дане блюдо всім без виключення, особливо тим, хто стежить за своєю вагою. Бажано використовувати сухе червоне вино з високим вмістом цукру і алкоголю. Подаючи на стіл, прикрасьте спагеті гілочкою свіжої петрушки, її пряний смак підкреслить несподіваний смаковий букет цього оригінального блюда.

Кількість порцій 4
Час приготування 35 хв

  1. 1. Капуста броколі — 800 г.
  2. 2. Спагеті — 450 г.
  3. 3. Цукор — 1 ч. л.
  4. 4. Часник — 4 шт.
  5. 5. Олія оливкова — 0,3 ст.
  6. 6. Перець чилі — 0,5 ч. л.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Перець чорний мелений — за смаком
  9. 9. Сир пармезан — 100 г.
  10. 10. Вино червоне сухе — 750 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Капусту розібрати на невеликі шматочки. Налити 6 л. води в каструлю, поставити на вогонь, додати сіль, довести до кипіння, покласти капусту, варити 2 хвилини. Перекласти капусту з каструлі в миску.

  2. Воду, в якій варилася капуста, довести повторно до кипіння, додати в неї спагеті. Варити протягом 5 хвилин, після злити воду, перекласти спагеті в тарілку.

  3. У каструлю налити вино, додати цукор, поставити на вогонь, довести до кипіння, варити протягом 2 хвилин. Додати в каструлю спагеті, періодично мішати. Варити необхідно на сильному вогні протягом 6 хвилин.

  4. Як тільки почали варитися спагеті у вині, в цей час необхідно поставити на маленький вогонь сковороду, налити оливкову олію, додати подрібнений часник і перець чилі. Готувати приблизно 5 хвилин.

  5. Додати в сковороду капусту, за смаком сіль і перець, готувати, періодично помішуючи близько 1 хвилини.

  6. Збільшити вогонь, викласти в сковороду спагеті, готувати, постійно помішуючи щипцями, протягом 2 хвилин. При подачі змішати спагеті з сиром.