Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська європейська випічка › Яблучний пиріг "Ніженка"
Яблучний пиріг "Ніженка"

Яблучний пиріг "Ніженка"

Яблучний пиріг... Відразу ж повіяло ностальгією, згадалося дитинство... Граєшся у дворі і тут, відчуєш запах, який просто манить тебе за собою. Хочеться порадувати і свою малечу шматочком теплоти та ніжності, яка захоплювала нас не так вже й давно. Звісно ж такий десерт є одним з найпростіших та найшвидших у приготуванні, але не потрібно забувати і про те, що головний його секрет це - чим більше яблук, тим краще. Ці, просто дивовижні клубочки вітамінів та поживних речовин не можуть не радувати вас щомиті, коли ви будете куштувати шматочки пирога один за одним. Але не потрібно забувати і про цілющі властивості цього літнього подарунку природи. Ще в давнину люди вважали, що з’ївши яблуко на ніч - матимеш здоровий сон та прокинешся бадьорим та наповнений сил вранці. Тому частіше смакуйте яблучні пироги з гарячим чаєм усією родиною, отримаєте море задоволення та приплив енергії.

Кількість порцій 10
Час приготування 90 хв

  1. 1. Вершкове масло — 100 г
  2. 2. Сир домашній — 100 г
  3. 3. Цукор — 175 г
  4. 4. Борошно — 200 г
  5. 5. Розпушувач — 1 ч.л.
  6. 6. Яблука — 4-5 шт.
  7. 7. Лимон — 1 шт.
  8. 8. Родзинки — 70 г
  9. 9. Коньяк — 2 ст.л
  10. 10. Сіль — дрібка
  11. 11. Сметана — 200 г.
  12. 12. Яйця — 2 шт.
  13. 13. Ванілін — на кінчику ножа
  14. 14. Картопляний крохмаль — 2 ст.л
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Вершкове масло охолодити і порізати ножем на дошці. Перекласти в глибоку миску.

  2. Додати 100 г. цукру, сіль, сир. Сюди ж просіяти борошно і розпушувач. Все перемішати і замісити тісто.

  3. Потім загорнути його в харчову плівку і покласти в холодильник на 30 хвилин.

  4. Родзинки промити и залити коньяком.

  5. Із лимона видавити сік.

  6. Кожне яблуко, не очищаючи від шкірки, розрізати на 4 частини, видалити сердцевинки. Збризнути яблука лимонним соком (частину соку залишити), щоб вони не потемніли.

  7. Для прикраси пирога залишити 6-7 четвертинок. На кожній з них зробити кілька глибоких надрізів, не прорізаючи яблуко до кінця - під час запікання яблука розкриються у вигляді віяла.

  8. Яблука, що залишилися нарізати невеликими кубиками і покласти в каструлю. Всипати 2 ст.л. цукру (можна і більше - залежно від кислоти яблук), влити 1-2 ст.л. лимонного соку. Накрити каструльку кришкою і тушкувати на слабкому вогні, періодично помішуючи, поки вони не стануть м'якими, на це знадобиться близько 10 хвилин.

  9. Духовку разігріти до 190°С.

  10. Тісто вийняти з холодильника, трохи розкачати його. Викласти його у форму для випічки, розподіливши по дну і зробивши невеликі борти. Випікати в розігрітій духовці близько 10 хвилин.

  11. Для начинки з'єднати сметану, яйця, цукор, що залишилися, ванілін, крохмаль і як слід розмішати до отримання однорідної маси.

  12. З родзинок злити коньяк, з'єднати його з яблуками.

  13. Викласти цю масу на запечену основу з тіста. Потім акуратно розмісити залишені для прикраси четвертинки. Залити пиріг сметанно-яєчною начинкою.

  14. Поставити в розігріту до 200°С духовку і випікати близько 20-25 хвилин. При подачі пиріг за смаком можна посипати цукровою пудрою.