Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти грецька легкий обід літо › Cалат Грецький
Cалат Грецький

Cалат Грецький

Популярна, улюблена і відома у всьому світі страва середземноморської кухні - салат Грецький - не просто рясніє яскравими різноколірними фарбами своїх інгредієнтів, але і є скарбничкою унікальних цінностей, створених чарівницею-природою для вас. У цій страві мирно уживаються яскраво-червоні кубики томатів з блискучими кружальцями хрустких зелених огірків, злегка солонуваті кубики сиру фета або бринзи з жовто-червоними напівкільцями стиглого апетитного перцю. Дуже доречними тут є напівкільця цибулі і ароматна суміш італійських приправ. Приготування салату не займе у вас багато часу і подарує масу ні з чим не зрівняного задоволення.

Кількість порцій 4
Час приготування 10 хв

  1. 1. Помідори — 3шт
  2. 2. Огірки (невеликі) — 2-3 шт
  3. 3. Червона солодка салатна цибуля — 0,5-1 шт
  4. 4. Перець болгарський — 1 шт
  5. 5. Маслини (б/к) — 2-3 ст. л.
  6. 6. Бринза або фета — 100-150 г
  7. 7. Оливкова олія — 2 ст. л.
  8. 8. Червоний винний оцет (можна заміити лимонним соком) — 2 ст. л.
  9. 9. Орегано (або суміш італійських спецій) — за смаком
  10. 10. Сіль — за смаком
  11. 11. Свіжомелений перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Помідори вимити, обсушити, розрізати навпіл, вирізати плодоніжки і нарізати великими шматками. Перець вимити, обсушити, розрізати навпіл, вирізати насінну коробку і нарізати напівкільцями. Огірки вимити і відрізати кінчики.

  2. Нарізати огірки кружечками, товщиною близько 1 см. Цибулю очистити і нарізати півкільцями. Фету або бринзу нарізати кубиками.

  3. Викласти в глибокий салатник огірки, болгарський перець, цибулю і помідори. За смаком посолити, посипати дрібкою цукру (якщо помідори кислуваті) і поперчити свіжомеленим перцем.

  4. Збризнути салат соком лимона або винним оцтом і оливковою олією (можна замінити соняшниковою). Обережно перемішати, викласти кубики сиру, посипати сухим орегано (або додати трохи суміші італійських спецій) і прикрасити салат маслинами.

  5. Перед подачею охолодити салат в холодильнику близько 15 хвилин.