Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти українська консервація літо › Кавуновий джем із розмарином
Кавуновий джем із розмарином

Кавуновий джем із розмарином

Рецепти джемів, та й саме слово "джем", прийшли до нас із Америки та Європи. Ці солодощі не сильно відрізняється від звичного нам варення. Єдина різниця - це те, що під час варіння джему ягоди дуже добре розварюються. Ми вирішили вас здивувати - наш рецепт джему не зі звичайних ягід, а з кавунового пюре. Існують кавунові сиропи, кавунові пироги, а тепер ще й кавуновий джем. Для пряності можна додати трохи розмарину. До речі, розмарин ще стародавні греки вважали рослиною, яка робить людину щасливою. Ну а вас щасливими може зробити кавуновий джем. Це хороший спосіб підняти собі настрій в холодні зимові вечори.

Кількість порцій 10
Час приготування 20 хв

  1. 1. Кавун — 2,5 кг. (м’якоті 1,5)
  2. 2. Розмарин — 3 ч. л.
  3. 3. Желатин — 15 г.
  4. 4. Лимон — 1 шт.
  5. 5. Цукор — 1 кг.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Кавунове пюре викласти в каструлю, додати розмарин і цедру. Каструлю брати в 2 рази більше за об'ємом, ніж об'єм пюре, тому що після додавання і кип’ятіння цукру підніметься дуже висока піна.

  2. Додати розведений у воді желатин і, постійно помішуючи, довести до кипіння.

  3. Поступово додати цукор, помішуючи, щоб він повністю розчинився. Знову довести до кипіння і варити, помішуючи, 5 хвилин.

  4. Готовий джем в гарячому вигляді розкласти по стерилізованим банкам і закатати.