Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти українська духовка день народження весна › Пиріг зі згущеним молоком
Пиріг зі згущеним молоком

Пиріг зі згущеним молоком

Ніжний, в міру солодкий і приголомшливо смачний пиріг зі згущеним молоком не залишить байдужим жодного любителя солодкого. А ваші маленькі ласуни будуть від нього в захваті. Ідеально підійде наш пиріг і для сімейного чаювання, і з чашкою міцної ароматної кави для подруги, яка несподівано опинилася в вашому районі і заглянула до вас на вогник. Згущене молоко після запікання надає характерний смак іриски, а невелика кількість лимонного соку в поєднанні з ягодами журавлини - ледве вловиму кислинку і ніжний цитрусовий аромат. Вишневе повидло подарує нашому пирогу колоритний незвичайний смак і запах стиглих вишень .

Кількість порцій 8
Час приготування 145 хв

  1. 1. Згущене молоко — 380 г.
  2. 2. Яйце — 2 шт.
  3. 3. Борошно — 130 г.
  4. 4. Крохмаль — 30 г.
  5. 5. Сода — 2 г.
  6. 6. Лимонний сік — 3 г.
  7. 7. Вишневе повидло — 400 г.
  8. 8. Цукрова пудра — 20 г.
  9. 9. Ягоди журавлини — 20 г.
  10. 10. Вершкове масло — 20 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Приготування тіста зі згущеного молока: розігріти духовку до 180°С. Яйця злегка збити (це не обов'язково - можна одразу з'єднати яйця зі згущеним молоком). Додати згущене молоко та перемішати до однорідності (можна збити міксером, а можна і вручну).

  2. Додати просіяне борошно з крохмалем, перемішати. Додати погашену лимонним соком соду. Перемішати тісто та викласти в змащену маслом форму (або на змащений папір для випікання у формі). Випікати пиріг зі згущеним молоком до рум'яності, приблизно 25-35 хвилин (всередині пиріг може бути світлим, а може добре пропектися та стати темніше, але це справа смаку).

  3. А стосовно фруктово-ягідної начинки, тут - все за смаком і бажанням. Але головне - начинка повинна бути кисленькою та не занадто рідкою. Розрізати пиріг зі згущеного молока, що охолов, на два коржі. Один корж змастити повидлом, другим коржем накрити та прикрасити так, як захочеться. Найпростіше - посипати цукровою пудрою через ситечко та викласти зверху ягоди (наприклад, журавлину).