Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти близькосхідна плита обід весна › Нухут шурпа з бараниною
Нухут шурпа з бараниною

Нухут шурпа з бараниною

Східна кухня ніколи не переставала нас дивувати. Вона славиться своїми прянощами і гострими приправами в кожній страві. Ось одна з таких страв - нухут шурпа з бараниною. Це дуже смачна гаряча рідка страва. При чому і дуже поживна. Адже в ній баранина і нухут (так, нухут із сімейства бобових, і він теж досить ситний). У цій страві безліч інших інгредієнтів: овочів і приправ. Вони роблять страву повноцінною і з насиченим смаком. Якщо ви зібралися здивувати своїми кулінарними здібностями всіх знайомих, тоді вам точно слід приготувати цю страву. Адже нею можна пригощати не тільки своїх рідних, але й гостей також.

Кількість порцій 6
Час приготування 120 хв

  1. 1. Баранина — 1 кг.
  2. 2. Нут — 5 ст. л.
  3. 3. Олія рослинна — 50 г.
  4. 4. Картопля — 500 г.
  5. 5. Цибуля — 300 г.
  6. 6. Помідор — 3 шт.
  7. 7. Часник — 1 шт.
  8. 8. Перець болгарський — 2 шт.
  9. 9. Морква — 5 шт.
  10. 10. Капуста білокачанна — 300 г.
  11. 11. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У вечері замочити нухут холодною водою, якої повинно бути в два рази більше. У казані розігріти олію та обсмажити на ній м'ясо з дрібно порізаною цибулею, до появи рум’яної скоринки, потім посолити та поперчити. Часник цілими зубцями та порізану на чотири частини цибулю покласти до залитого м’яса, кип’яченою водою.

  2. Злити воду через п'ятнадцять хвилин та покласти до казана замочений попередньо нухут та моркву. Поварити годину на повільному вогні. Далі покласти помідори, порізані на шість частин, болгарський перець на чотири та капусту, величиною з долоню.

  3. Це все продовжити варити ще півтори години, поки нухут не буде майже готовий. Через півгодини додати картоплю, крупно нарізану.  Як тільки картопля буде готова, вимкнути газ та дати настоятися хвилин 10 – 15, і розлити по тарілках.