Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська духовка осінь › Печеня по-київськи
Печеня по-київськи

Печеня по-київськи

Рецептів печені існує значна безліч, але всіх їх об'єднує одне - обробка м'яса жаром або, просто-напросто, смаження. Ця страва широко поширена в багатьох країнах світу, має давню історію і нерідко входила в меню царських бенкетів. Печеня по-київськи - ситне блюдо, що володіє насиченим смаком і ароматом. Процес приготування не складний. Найчастіше готується в керамічних горщиках, але можна готувати і в звичайному посуді, подається на стіл гарячим. Добре підходить, як на обід, так і на вечерю. Особливий ніжний вершковий смак цьому блюду надають гриби зі сметаною і вершками.

Кількість порцій 2
Час приготування 35 хв

  1. 1. Свинина — 250 г.
  2. 2. Морква — 1 шт.
  3. 3. Цибуля — 1 шт.
  4. 4. Картопля — 3 шт.
  5. 5. Печериці — 100 г.
  6. 6. Відварені білі гриби — 70 г.
  7. 7. Відвар з білих сушених грибів — 100 мл.
  8. 8. Оливкова олія — за смаком
  9. 9. Зелена цибуля — за смаком
  10. 10. Сіль — за смаком
  11. 11. Перець чорний мелений — за смаком
  12. 12. Сметана — за смаком
  13. 13. Вершки — 100 мл.
  14. 14. Борошно — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. М'ясо нарізати тонкими шматочками, посолити і поперчити. Обваляти в борошні. Обсмажити м'ясо на оливковій олії до готовності.

  2. Картоплю нарізати часточками і обсмажити у фритюрі.

  3. Моркву нарізати кубиками, цибулю - півкільцями, білі гриби - великими шматочками, шампіньйони - пластинками.

  4. Обсмажити овочі на оливковій олії. Додати смажену картоплю і м'ясо, відвар з білих сушених грибів, і тушкувати все разом 10 хвилин.

  5. Заправити печеню вершками, посипати зеленою цибулею і покласти ложку сметани.

  6. Запікати в духовці протягом 10 хвилин при температурі 200°С.